Celeb

Kitört a mulatósháború!

P. J.

Létrehozva: 2018.04.24.

Jolly: Gusztiék az én dalaimmal hakniznak! Bódi Guszti: Ha én nem karolom fel Jollyt, sehol sem lenne! Ez már komoly! Jolly állítja, ő szerezte a Kire csillog a szemed? című dalt, amivel Bódi Gusztiék aratnak. Guszti keményen vág vissza, Jolly múltjára is célozgat. Könnyen lehet, bíróságon folytatják.

Forrás: DFP, TV2

Bódi Guszti azt állítja, hogy ő csinált valakit Jollyból. Ám Suzy párja ahelyett, hogy hálás lenne, arról panaszkodik, hogy anyagilag sosem volt vele korrekt a Nagyecsedről indult sztár.

Bódi Gusztiék már sokadszorra dolgozták fel a Kire csillog a szemed című örökzöld slágerüket, melyhez most egy videóklipet is készítettek. Amikor viszont feltöltötték a legnagyobb videómegosztó oldalra, egy különös hozzászólás érkezett.

– Szerző: dal+szöveg: Tarcsi Zoltán Jolly! Sajnos ezt már lefelejtettétek– írta a videó alá személyesen Jolly, ami több kérdést is felvet. (A kommentet egyébként azóta törölték.)

A hozzászólás alapján úgy tűnik, hogy a feltöltött zene eredetileg Jollyé volt. De vajon akkor miért nem tüntetik fel őt Bódiék az eredeti szerzőként? Ha pedig mégsem Jolly az eredeti alkotó, akkor miért gondolja úgy, hogy egy több mint tízéves zenét a magáénak mondhat? Természetesen megpróbáltunk utánajárni a rejtélynek, ezért először Bódi Gusztit tárcsáztuk, hogy tisztázza a felvetôdött problémát. 

– Na persze. Ő a századik, aki már bejelentkezett ezért a dalért. Anno az Aranyesőért is 25-en bejelentkeztek, aztán hosszú pereskedés után kiderült, hogy mégiscsak a miénk. Nem akarok Jolly ügyében állást foglalni. Ciki, hogy az előadók ilyenekkel jönnek elő, hogy kitől származik a számom. Eddig miért nem szólt?– kezdte a Borsnak Guszti, aki arra a kérdésre, hogy írt-e régebben nekik dalszöveget az előadó, kitérő választ adott.

– Jollyt én karoltam fel egy olyan helyről, amit inkább nem is mondok. Nem szeretnék róla rosszat mondani, nagyon tehetséges előadó. Felfedeztem őt, és kiadtam a zenéit, csakúgy mint Nótár Marynek, és még sok más zenésznek. Ha én nem lettem volna, akkor lehet, most nem tartanának ott, ahol. Büszke vagyok Jollyra is, ezért inkább nem sértem meg – zárta sorait a mulatós, akinek nem maradt adós válasszal a TV2 Édes éle­téből megismert sztár sem.

– Nem akarok én balhét, csak kicsit felment bennem a pumpa, amikor megláttam, hogy még mindig az én dalaimmal hakniznak. Igaz, hogy régen együtt dolgoztam velük, de az idő alatt rengeteg dalt adtam át nekik. Még szerződést sem kötöttem velük, csak kiszúrták a szememet százezer forinttal nyolc dalért. Legalább annyival megtisztelhetnének, hogy kiírják a nevemet, mint eredeti szerző. Folyamatosan látom, hogy újra és újra feldolgozzák azokat a régi szerzeményeket, amiket adtam nekik – reagált feldúltan Tarcsi Zoltán.

– Tizenkét éve írtam a Kire csillog a szemed című számot nekik. Akkoriban még kezdő voltam, és nem tudtam, mi hogyan megy ebben a szakmában. Nem tudtam, hogyan működnek a jogdíjak, és milyen anyagi vonzatai vannak ennek. Naiv voltam, kiadták a lemezeimet, de az eladásokból sem kaptam egy fillért sem. Egyedül a fellépésekért fizettek. Tisztességtelenül bántak velem Bódi Gusztiék. Azért is hagytam őket anno, nem voltak korrektek anyagilag. Egyébként érdekes, hogy egy felfedezettje sincs már mellette. Vajon miért?

Jolly már Kamyvel is pereskedett

Nem ez az első eset egyébként, amikor a mulatós zenészek azon vitáztak, hogy melyik szám kinek a szerzeménye. Emlékezzünk csak arra, amikor Jolly és Kis Grófo, pontosabban a dal szerzője, Kamy között volt egy parázsvita a No roxa áj című sláger miatt. Végül a bíróság nyilvános bocsánatkérésre kötelezte Jollyt, azaz Tarcsi Zoltánt, valamint arra, hogy tüntesse fel Kamyt a dal szerzőjeként. Jollynak sérelmi díjat is kell fizetnie, 200 ezer forint nem vagyoni kártérítést. Az énekesnek a YouTube-ról is el kell távolítania a klipet.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089698_auto_resized.png
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711698914
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091973_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086745_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090504_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

„A City legyőzi az Arsenalt, de bajnok egyik csapat sem lesz”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711698914
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091619_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 29.: Túlcsordulnak az érzelmek nagypénteken

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711698914
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090910_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyerekként is nehéz volt, na de most megbirkózol-e ezzel a helyesírási teszttel?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/5B4yKCVhgEuLxSc3tPm_mj3dRxekpu-gGA6ZbniqTWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlMmYzYWQ4NjNjMDRiNGViYmU5OTViOTRjZjI3NTYy.jpg
Vonzalom

Megcsalásnak számít? Ezt tette felesége háta mögött a TV2-es egy másik nővel