Celeb

Zokogva állt a színpadon Zalatnay Sarolta

Nagy Daniella

2018. február 7. szerda 04:00

<p>Felkavaróra sikerült Zalatnay Sarolta jubileumi nagykoncertje az Erkel Színházban. Az énekesnő telt ház előtt fakadt sírva, a közönség pedig vastapssal vigasztalta.</p>

55 év telt el azóta, hogy Zalatnay Sarolta berobbant a köztudatba az Erkel Színház színpadán a Táncdalfesztiválon, a közönség azonban nem felejt.

– A koncert előtti időszakban azért nem tudtam aludni, mert izgultam, most meg azért nem, mert megkönnyebbültem és boldog vagyok – árulta el a Borsnak Cini, aki minden szám után kitartó vastapsot kapott a közönségtől a kezdetekre való tekintettel az Erkel Színházban megrendezett jubileumi nagykoncertjén. – Nagyképűen hangzik, de megszoktam a si­kert és a szeretetet, de ez még engem is meglepett.

A háttérben a régi idők fotóit vetítették, így a múltidézés egyszerre volt teljes és felkavaró.

– Elolvadtam a zenéktől és a közönség fogadtatásától, de arra gondoltam, hogy nem szabad bőgni. Egész koncert alatt ott volt a gombóc a torkomban.  A Fák, virágok, fény című számnál viszont eltörött a mécses – mesélte az énekesnő a Borsnak. A koncerten munkatársunk is ott volt. Amikor Cini sírva fakadt, a közönség vastapsban tört ki. Ő pedig hosszú másodpercekig csak állt szótlanul, és törölgette a könnyes arcát. Azt kérdeztük tőle, hogy mi játszódott le akkor benne? 

– Eszembe jutott, amikor ugyanebben a színházban az édesanyám a Táncdalfesztiválon ott állt velem az öltözőben, és rám mosolygott, hogy „ugye megmondtam, fiam”. Ott volt mind a három fesztiválon, mindenben mellettem állt. Persze hogy elsírtam magam… anyukámmal éltem, apukám korán meghalt, és nem volt testvérem, tehát nekünk komoly kapcsolatunk volt, minden szinten. Azután, hogy elengedte a ke­zemet és elment, sokkal könnyebben kerültem bajba és nehéz helyzetekbe – mondta a Borsnak Zalatnay Sarolta.

Duettek és pöttyös labdák

Takáts Tamás a Miért mentél el? című slágert adta elő Cinivel közösen, de szólóban is megénekeltette a közönséget. A Pocsolyába léptem című dalt egy emberként énekelte vele a közönség, míg a Requiem alatt telefonokkal világítva varázsolták csillagos éggé a nézőteret.   

Cini és Varga Miklós régen többször is énekelt együtt, többek közt a Dinamit és  Mini együttesekben, most pedig azért invitálta meg az énekesnő a koncertjére, mert csak vele tudta elképzelni a Hosszú, forró nyár című dalt duett előadásban – de persze a Vén Európa című örökzöld sláger is elhangzott.

Koós János nemcsak az énekhangját, de a humorát is megcsillantotta. Dévényi Tibor mellett asszisztált, míg Tibi bácsi pöttyös labdákat dobott a közönség soraiba annak, aki tudta, hogy Cini egykori szerelmei mely zenekarok tagjai voltak.

A dalonkénti vastapsot és többszörös állva tisztelgést követően a koncert végeztével kétszer követelte vissza Cinit a közönség, a ráadásszámok után pedig többektől – köztük a lányától is – hatalmas virágcsokrot kapott a 70 éves ikon.

A püspök stoppolt 

Cini támogatja a református egyház Pándy Kálmán otthonának szellemi fogyatékkal élő lakóit, akik hisznek a zene gyógyító erejében, és ennek fényében egy kórust is létrehoztak együtt. Elsősorban Zalatnay Sarolta dalait éneklik, és a püspökük Mohácsról egészen az Erkel Színházig vitte a csapatot, mert a nagy álmuk az volt, hogy Cinivel együtt énekelhessenek a színpadon – igaz, az őket szállító két kisbusz egyike lerobbant út közben, így a püspök úrnak autóstoppolnia kellett, hogy időben odaérjenek a koncertre.

További cikkek

Sebek

Kulcsár Edina és Csuti exkluzív interjút adott a Borsnak

Dráma

Átérzem a hajléktalanok problémáját! – Itt húzta meg magát a magyar zenész, akinek leégett a háza

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: norvég győzelem a tartalékos németek felett

metropol.hu

Álomszerű otthon keresi gazdáját Érd „Rózsadombján” – Fotók!

she.life.hu

Olyan nyelvleckét kaptam egy német pasitól, hogy míg élek, nem felejtem el

hirtv.hu

Inzultálta a HírTV stábját Márki-Zay kampánystábjának egy tagja

zaol.hu

Tűz ütött ki egy zalaegerszegi társasházi lakásban éjszaka

origo.hu

Hatalmas robbanás lesz az űrben idén

mindmegette.hu

13 desszert, ami tökéletes batyus buliba vagy farsangi bálba

origo.hu

Meghódította az orosz fagylalt az Egyesült Államokat

vg.hu

Kiderült a halál oka, koronavírusban hunyt el Meat Loaf

origo.hu

Megállítottak egy autót a zalai rendőrök, őket is meglepte, mit találtak, amikor átnézték - fotók

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 22.: Különös látomásokat, álmokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Az ÁVH-s ezredes elrabolta a gyerekét, majd elmegyógyintézetben kínoztatta az édesanyát