Celeb

Varnus Xavérról rémhíreket terjesztenek

P. J.

Létrehozva: 2018.02.13.

Az internet sötét bugyraiban, egy blogbejegyzésben bukkantunk rá arra a hírre, miszerint a világhírű orgonaművészt, Varnus Xavért ledöntötte a lábáról egy súlyos betegség, és már a visszavonulását tervez­geti. A cikk szerzője tudni véli, hogy a híresség több mint húsz éve komoly gyomorbetegséggel küzd, tavaly pedig olyan súlyos lett az állapota, hogy Berlinben befeküdt kivizsgálásra egy ma­gánklinikára. A bejegyzésben még egy – állítólagos – nyilatkozat is van Xavértól, amelyben arról beszél, hogy visszavonul a közéletből.

Szerettük volna kideríteni, mi igaz ebből az egészből. Rájöttünk, hogy a cikk szerzője az orgonaművész egyik fanatikus rajongója, és személyesen nem ismerik egymást, ám hogy miért írt róla ilyeneket, rejtély marad. Éppen ezért felkerestük először telefonon a külföldön élő orgonaművészt, aki jó ideig nem válaszolt a hívásokra. Később azonban beszéltünk, és elmondta, éppen Bach-kantátákat vesznek fel egy templomban. Tehát az a hír, hogy visszavonult, már itt megdőlt.

– Olvastam az írást, de istennek hála nincsen semmilyen súlyos vagy halálos betegségem, de hát ezt az is igazolja, hogy ha húsz esztendeje élek együtt ezzel a bajjal, akkor halálos már nem is lehet. Valóban végeznek majd rajtam egy rutinműtétet, amely nem lesz komplikáltabb a sebésznek, mint nekem eljátszani a d-moll toccata és fúgát. Sok sebész barátom van, közöttük olyanok, akik szíveket és agyakat operálnak, s azokhoz a komoly drámákhoz képest az én bajom csak egy szúnyogcsípés. Jólesik a blogbejegyzésből és a kommentekből felém áradó szeretet és aggódás, de tényleg nincs nagy baj. Egy hete beszéltem a velemi otthonába hazatért Törőcsik Mariskával, aki azt mondta: „Látja, Xavér, ötven felett már gyakran berendelik majd magát is a szervizbe. Tanuljon tőlem, én már sokszor feltámadtam! Vállaljon ki­csit kevesebb koncertet, mert oldtimert nem szokás a Forma–1-en indítani.”

– Nem tervezem a visszavonulást, hiszen tele van a tarsolyom ötletekkel, de hát addig nehéz lenne koncertezni, amíg a műtétet követően egy-két cső lóg majd ki belőlem. Azért is szeretném elvégeztetni most ezt a beavatkozást, mert a kisebbik fi­ammal kapcsolatban nemsokára hatalmas öröm éri családunkat, amelyről most még nem beszélhetek, és szeretném, ha addigra tökéletesen egészséges lennék – mondta a Borsnak Xavér.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek