Celeb

Napokig élt halott fiával a székesfehérvári anya

P. Zs.

Létrehozva: 2018.02.11.

A bíróságon folytatódik annak a nőnek az ügye, akinek 11 éves kisfiát kihűlve találták meg a mentősök Székesfehérváron tavaly január elején.

A cukorbeteg kisfiú január 4-én, miután az iskolából hazament, rosszul lett és hányt is. Bár az édesanyja tisztában volt betegségével, és azzal is, hogy az anyagcsere felborulása kómához és a gyermek halálához vezethet, nem kért segítséget. A fiúnál egyébként két évvel korábban mutatták ki a cukorbetegséget. Az anya, eddig érthetetlen okokból ahelyett, hogy orvost hívott volna, befeküdt fia mellé az ágyba és elaludt. Mire felébredt, a gyermek halott volt.

A nő ezután sem hívott mentőt, napokon keresztül. Végül csak 5 nappal később kért segítséget, január 9-én hívta fel a gyermek dietetikusát. A gyermekorvos és a mentőszolgálat személyzete a gyermeket a családi ház fűtetlen, ekkor mindössze -1 fokos szobájában találta meg. Az orvosi szakvélemény szerint ekkor már legaább 2-3 napja halott volt, pedig ha szakszerű kezelést kap, megmenthették volna az életét.

A Fejér Megyei Főügyészség decemberben emelt vádat a nővel szemben, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek