Celeb

Juhász Árpád horrorbalesete a Mátrában: sífelvonó vonszolta a magyar tudóst

A. T.

Létrehozva: 2018.02.22.

Balesetet szenvedett Juhász Árpád a minap. Egy sífelvonóban utazva a léce a hóba akadt, ő pedig elesett, és beleakadt a felvonóba, ami ment tovább.

Nevezhetjük csodának, védőangyali őrizetnek, szerencsének, de az biztos, hogy Juhász Árpádra vasárnap nagyon vigyáztak az égiek. Az ország egyik legnépszerűbb geológusa, akinek filmjei által megismerhettük a világ tájait, síelni indult, de a kiruccanás akár súlyos sérülésekkel is végződhetett volna.

– Mátraszentistvánon voltam a harmincéves unokámmal, ő egy másik pályára indult, így épp nem voltunk egymás mellett. Alig indultam felfelé a csákányos felvonóval, amikor éreztem, hogy a jobb lábamon lifegni kezd a síléc. Az orra beleakadt a hóba, kiestem és a felvonó vonszolt magával, amíg meg nem állították. A sícipőm harmincöt éves volt, darabokra esett – meséli a horrorisztikus történetet a TV2-nél dolgozó Juhász, aki nyolcvankét évesen is rendkívül fitt és energikus. A mozgás, a sport  a mindennapi élete része. – Szerencsére a kék, zöld, lila foltokon, apróbb zúzódásokon kívül nagyobb bajom nem lett. Egyben vagyok.

Miután csodával határos módon megúszta a balesetet, gyalog, szinte mezítláb indult le a hegyről, hisz sícipőjéből csak a bélés maradt a lábán.

– Elég komikus látványt nyújthattam. Akartam hívni az unokámat telefonon, de az erős napsütésben nem láttam a nevét a kijelzőn, így egyedül sántikáltam lefelé. Aztán pont hívott a másik, tizenegy éves unokám és cukkolva kérdezte, egyben maradtam-e a síelés után. Pedig nem is tudta, mi történt. Őt kértem meg, hogy szóljon a nagyobbik unokámnak.

Juhász Árpádot a baleset sem tántorította el attól, hogy újra sílécet húzzon a lábára, hisz márciusban ausztriai sítúrára indul. A Mátraszentistvánon összetört sícipő darabjait pedig ereklyeként őrzi a TV2 székházában.

Több millió lépésen van túl

Juhász Árpád a hazai természettudományos ismeretterjesztés legnagyobb alakja, és 1957 óta munkásságával sokat tett azért, hogy választott szakterületét az írott sajtóban, a rádióban és a televízióban is népszerűsítse. Számos földrajzi ismeretterjesztő filmet készített, a televízió szinte valamennyi földrajzi témájú műsorában állandó szakértő volt. Geológus szakértőként részt vett a Magyarországot bemutató híres kéktúra-filmsorozat, az 1979-es Másfélmillió lépés Magyarországon, az 1986-os Még egymillió lépés, valamint az 1991-es Kerekek és lépések címû készítésében is. Juhász Árpád nyolcvanéves koráig százkilenc országban fordult meg, és több millió lépést tett meg hegyen-völgyön át, ám a mátraszentistváni sífelvonó, úgy tűnik, kifogott rajta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek