Celeb

Egymásnak adták milliárdos szeretőiket a Bouvier-lányok

Bors

2018. február 18. vasárnap 18:00

„Tudjátok, mi a hosszú, boldog házasság titka? Pénz és hatalom!” – hangoztatta számtalanszor Janet Bouvier a két lányának. Persze az asszony akkor még nem tudhatta, hogy az idősebbik lányból a világ talán leghíresebb asszonya lesz, Jackie Kennedy, majd Jackie Onassis néven. Neki akkor csak az volt a fontos, hogy lányai megjegyezzék: milliárdosnál szegényebb férfival nem érdemes kezdeni.

Jakcie és Lee pedig remek diáknak bizonyult. A neves életrajzíró, J. Randy Taraborelli most megjelenő könyve szerint a Bouvier lányok élete mindvégig a pénz és a hatalom bűvkörében telt, bár nem feltétlenül boldogan. Jackie és három évvel fiatalabb húga a haláláig vetélkedett egymással, testvéri kapcsolatuk fő hajtóereje nem a szeretet, hanem a féltékenység volt. Gazdag férfi keresőben gyakorta fordultak meg ugyanannak a milliárdos jelöltnek az ágyában, de hiába cserélgették a szeretőket, anyjuk, Janet sorra vétózta meg házassági terveiket. Az első szerelem, amire áldását adta, Jackie és John F. Kennedy között szövődött. A Bouvier lányok anyja elégedett volt, sokkal inkább, mint mikor Jackie 21 évesen egy mindössze pár millió dolláros éves fizetéssel bíró fiatalembernek adta oda a szüzességét a New York-i Plaza Hotel liftjében.

Aki elégedetlen volt Jackie eljegyzésével, az a húga, Lee volt, aki úgy érezte, sosem lesz képes túltenni nővérén, az Egyesült Államok First Ladyjén. A maga módján állt tehát bosszút, egyszerűen elcsábította a hűtlenkedésre amúgy is hajlamos sógorát.

– Lee maga vallotta be többször, hogy egy, a Kennedy-éknél tett családi látogatás során mászott be John ágyába, aki nem utasította el a közeledését – írja Taraborelli. – Lee még a hálószoba ajtaját is nyitva hagyta, hadd hallja mindenki a szeretkezés hangjait. Hogy ez a történet minden részletében igaz-e, azt nem tudom, de nagyon is jellemző a Bouvier-lányok kapcsolatára.

A kegyelemdöfést azonban nem a Kennedy-vel folytatott affér adta meg a testvéri viszonynak. Egy évvel az elnök elleni merénylet előtt ismerte meg Lee a görög hajómágnást, Aristoteles Onassis-t, akinek sármja, és elképesztő vagyona azonnal levette a lábáról. Onassis király volt, ami azért több, mint egy elnök, végre egy esély, hogy lekörözze irigyelt nővérét. Lee annyira biztos volt a dolgában, hogy végzetes hibát követett el: bemutatta Jackie-t Onassisnak. Jackie pedig elbűvölte a mágnást. Onassis volt az első, aki vigasztalni akarta a Kennedy-merénylet után Jackie-t, s bár az özvegy előbb egy építész karjaiban keresett vigaszt, végül megadta magát Onassis milliárdjainak, miután építész kedvesét anyagilag tönkretette.

Lee sosem bocsátotta meg nővérének, hogy elszerette tőle a királyát, s bár a hatvannégy évesen, rákban haldokló Jackie halálos ágyán azt mondta neki, szereti őt, ezt nyilván megbánta később, mikor megtudta, hogy milliárdos vagyonából egy centet sem hagyott rá.

További cikkek

Együtt

Tápai és Kucsera cáfol: Nem szakítottunk!

Kínos

Kulcsár Edina az orránál fogva vezette Csutit

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor: Február 15-től lépnek életben az új szabályok

888.hu

Ezek után csak remélni tudjuk, hogy a franciák tanulnak egy kis szerénységet

origo.hu

Egymás után veszi a százmilliós autókat a baloldali milliárdos Bige László és fia

hirtv.hu

Az oktatási törvény miatt nem akar pénzt folyósítani Brüsszel Magyarországnak

szon.hu

Akik nem jártak még a nyíregyházi Covid osztályon, nem tudhatják...

origo.hu

Másfél óra alatt döntöttek a nácik a holokausztról

origo.hu

Áll a bál, a Tesla befektetői milliárdokat követelnek Elon Musktól

she.life.hu

Olyan nyelvleckét kaptam egy német pasitól, hogy míg élek, nem felejtem el

magyarnemzet.hu

Rendkívüli izzadtsággal, minimális aláírást gyűjtött a baloldal

origo.hu

Újabb fontos levelet küldenek a bankok az ügyfeleiknek