Celeb

Nádast évtizedekig autóban érte az újév

A. T.

Létrehozva: 2017.12.31.

Csala Zsuzsa, Schütz Ila, Antal Imre, Kibédi Ervin, Kabos László, Alfonzó, Hofi Géza, Boncz Géza, Böröczky József, Sas József, Markos György, Nádas György. Egy valami biztosan közös ezekben a művészekben: a poénjaik nélkül nem voltak teljesek a szilveszteri tévéműsorok.

Sajnos sokuk felejthetetlen komédiázását már csak az interneten tudjuk visszaidézni, de több ezer ember, ha máskor nem is, de az év utolsó éjszakán ezt megteszi, hisz valljuk be, a mai szilveszteri kabaréműsorok jó része tényleg kész kabaré, így ha szívből jövő nevetésre vágyunk, akkor inkább a klasszikusokhoz folyamodunk.

Nádas György harminchét éve van az előadói pályán, és ez idő alatt, mindig gondoskodott arról, hogy vi­dáman kö­szöntsük az újesztendőt. Sőt. 1966-ban, mindössze négy­évesen már szerepelt egy rádiókabaréban, ahol édesapja, Nádas Gábor zeneszerző és Szenes Iván közös szerzeményét, az Ilyen az élet, Dédikém címűt adta elő. A hu­moristával a régi idők ka­ba­réinak kulisszatitkait elevenítjük fel.

– Már október végén elkezdődött a készülődés. Hetente egyszer tartottunk egy gegpartit, ahol bedobtuk a közösbe az ötleteinket, majd a végén jelentkezett valaki, aki magára vállalta, hogy egy egésszé formálja azokat – mesél Nádas.

– Ami a rádióban sikert aratott, ab­ból később tévéfelvétel is készülhetett. Ahol Boncz Géza ott volt, garantált volt a nevetés. Partnerként mindig ki akarta a másikat zökkenteni a ritmusából. Életveszélyes volt! 1985 egyébként vízválasztónak bizonyult az ifjú Nádas életében, ekkor kapta meg a honvédségi behívóját. Egy hirtelen ötletnek köszönhetően azonban megúszta a katonaságot.

– Sas József kitalálta, hogy készítsünk katonai kabarét, ő pedig elintézi, hogy a Honvéd Művész Együtteshez kerüljek, onnan pedig majd kikér engem a Mikroszkóp Színpad. Így is lett. Mindössze hat napot aludtam a laktanyában, de a műsornak köszönhetően, senki nem viselt annyiszor katonai egyenruhát, mint én. Pont a na­pokban találtam meg,  és azt kell mondanom, ki­csit szűkös lett az évek alatt… Szép időszak volt. Mivel katonaként az útlevelemet elvették, előfordult, hogy az úti ok­mányt kicsempészték nekem, hogy a társulattal elmehessek Bécsbe fellépni.

A hakniknak kö­szönhetően rengeteg újév érte az autóban a humoristát, ezért elhatározta, manapság csak egy szilveszter esti fellépést vállal, és éjfél előtt mindig haza kell érnie a feleségéhez. Ez idén is így lesz. Egyvalami azonban nem változott a pályafutása alatt: a lámpaláza.

– Egyre jobban szorul a gyom­rom a fellépések előtt. Azt érzem, ha eltévesztem, akkor semmibe vész az elmúlt harminchét évnyi munkásságom – mondja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek