Ha úgy alakul, a kamra utolsó szál kolbászából is királyi lakomát készít a váratlanul beeső vendégeknek Szulák Andrea, akihez szeretnek is beesni a vendégek. Pontosan tudják ugyanis, hogy a színész-énekesnő konyhájában mindig készül valami mennyei, Andi pedig attól boldog, ha minél nagyobb vendégsereget lakathat jól. Szívből főz, a világ minden tájáról recepteket gyűjt, hogy otthon is elkészíthesse a nyaralások szép emlékű ízeit. És terítékre kerülnek a rossz emlékek is: például az, hogy Andiék gyerekkorában olyan szegények voltak, hogy szaloncukor helyett sokszor került a fára alufóliába csomagolt kockacukor, díszek helyett pedig temperával festett dió.
De Andrea barátai unszolására nemcsak a konyháját és az ételét osztja meg másokkal, hanem most már a receptjeit és a hozzá kapcsolódó mélyen személyes történeteit is, ugyanis kiadott egy szakácskönyvet, amiben nemcsak az íncsiklandó jutalomfalatok kapnak helyet, hanem például Andi vívódásai is önmagával és a súlyával, vagy az, hogy hogyan lehet egy durcás kamaszt rábeszélni olyan egészséges finomságokra, amit amúgy a szájába sem venne.
– Ha a barátaim nem beszélnek rá, talán sosem készül el ez a könyv. Ők kerestek kiadót, tárgyaltak helyettem, hogy nekem csak a főzéssel és az írással kelljen foglalkoznom. Az egész nyaram ezzel a könyvvel telt: benne minden fogást otthon főztem meg és fotóztunk le. Elég intenzív életet élek, így nem volt egyszerű feladat – árulta el Andi, aki szerint az otthont étellel lehet a legotthonosabbá tenni. – Minek élnénk, ha nem eszünk?
A színésznőnek van egy oldala, amit eddig tényleg csak a hozzá legközelebb állók ismerhettek. – Mindennap főzök, erre mindig kell lennie időmnek! Már csak azért is, mert szeretem tudni, hogy Rozi mit eszik. Próbák után a piacra, majd Roziért a suliba rohanok, otthon pedig pillanatok alatt kerül meleg étel az asztalra – folytatta Andrea, akinek tízéves kislánya is már igazi gourman.
Édesanyja azt is elárulta, Rozi szeret is enni, kivéve virslit, azt ugyanis nem hajlandó elfogyasztani. Erre nem is törekszik már, a halat viszont mindenáron meg akarta szerettetni Rozival, édesanyaként arra is volt módszere, hogyan tegye ezt. – A kislányom hosszú ideig nem volt hajlandó megenni semmiféle halból készült ételt. (…) Na, de mit tehet egy anya, aki tehetetlen a gyermeke akaratosságával szemben? (…) Ha egyszer az a gyerek megmakacsolja magát, akkor nincs az az isten, aki meggyőzhetné. Ilyenkor jön a furfang. Vagy talán a kegyes hazugság? Ugyanis hosszú ideig azt füllentettem a tonhalkrémről, hogy húspástétom. Persze egy váratlan pillanatban lebuktam, de addigra már túl késő volt – írta könyvében Andi, aki élete legnagyobb tervéről is beszámol. Vágya egy saját étterem, vagy apró bisztró, ugyanis nemcsak főzne, hanem akár ki is szolgálna.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.