Celeb

Kórházba kellett vinni a Survivor hét játékosát

kbv

Létrehozva: 2017.11.04.

A Survivor hét játékosa is orvosi ellátásra szorult a műsor után. A trópusi osztályon kötöttek ki.

Gennyes gócok, indokolatlanul dagadó hasfal, vizesedés, vashiány, izomkárosodás, egzotikus betegségek, infúziók, hosszú, kórházban töltött napok, sőt hetek. Ez várta a Survivor-szigetről hazatérő játékosait, akik azt hitték, a versengéssel véget ért életük legnagyobb megpróbáltatása. Tévedtek. 

A Bors megtudta: a Survivor legtöbb játékosának kórházi ellátásra volt szüksége, sokak esetében az orvosok azt sem tudták megállapítani, mi a bajuk. A rossz körülmények, éhezés és szabadban alvás teljesen kikészítette őket. A játékosok elképesztő és sokszor gusztustalan betegségekről számoltak be lapunk munkatársának. 

Ahogy szinte mindenki, Zolit is a tűzlegyek csípésétől szenvedett a Fülöp-szigeteken. Emiatt már kint is kezelték a tábori orvosok, és Zoli is gyakran nyomkodta ki magának a gennyt a duzzanatokból. Egy alkalommal  a játék sebésze szikével segített rajta, hogy a gennygóc gyökerét is ki tudják venni.

– Miután kiestem, kaptam odakint antibiotikumos kezelést, de szerintem sajnos nem eleget. Itthon aztán elindult egy duzzanat a bal könyökömön. Már teniszlabdányi volt, amikor orvoshoz mentem, a karomat már mozgatni sem tudtam. Fertőzést kaptam a nyílt sebeimen keresztül. Kórházba kerültem, ahol folyamatos fájdalmaim voltak, plusz lázam is, az orvosok mégsem vágták fel a gócot. Egy reggel nem bírtam tovább, és magam fakasztottam ki a szobám mosdójában egy konyhai kiskéssel. Az egész fürdő genny és vér volt, az orvosoknak pedig azt mondtam, hogy kifakadt magától. Megkönnyebbültem, de még két hétig voltam kórházban – mesélte Zoli. 

Kórházi szobája szomszédságában ekkortájt Szandra feküdt, egy másik egzotikus kórral.

– A tűzlegyek engem is megcsíptek, még kint ki is kellett vágni egy darabot a lábamból a fertőzések miatt. A hazaérkezésünk után egy-két héttel be­gyulladt a seb, de aztán hamar elmúlt. Azt hittem, megúsztam, de pár nap múlva negyvenfokos lázam lett, és mire a kórházba kerültem, már járni sem tudtam. Karanténban elkülönítettek, öt napig volt lázam. Egy olyan baktériumot sikerült összeszednem, amely rosszul elkészített húsokban tenyészik. Kint volt olyan feladat, amikor meg kellett ennünk mindenféle csúfságot. Na, azt a versenyt én nyertem – magyarázta Szandra.

Anita hátborzongatóan furcsa betegséget szedett össze. Az orvosok még most sem tudják, hogy pontosan mit. Hazatérve  többször is elájult, hasmenése volt, és állandóan hányt. A hasa ödémás lett, akkorára duzzadt a víztől, mintha babát várna.

– Miután kiestem, rengeteget ettem. Mivel mást nem találtak nálam, én ezzel magyarázom a bajomat. Sokszor addig ettem, amíg már nem bírtam. Az ájulások után kórházba kerültem, a trópusi osztályra. Addigra kitapinthatóan megduzzadt a májam és a lépem, gyulladásom és májfunkció-eltérésem volt. Végül vashiányt állapítottak meg, izomkárosodást és a májamban ma­gas szintű eltéréseket. A májtisztító diéta sem segített. Pár hét múlva úgy bedagadt a lábam, hogy cipőt sem tudtam húzni, a hasam óriásira duzzadt. Három terhességi tesztet is vé­geztek rajtam, mert az orvosok sem hitték el, hogy nem várok babát. Úgy tűnik, felszívódási problémáim voltak – magyarázta Anita, akinek a laboreredményei már rendben vannak, de a súlyát még nem nyerte vissza. 57 kilóval ment ki a játékba, ott 48-ra fogyott, hazatérve pedig már 67 kilót mutatott a mérleg.

Állandó volt az orvosi felügyelet

Volt olyan játékos is, akinek már a verseny ideje alatt kórházi ellátásra volt szüksége. A végül másodikként végzett Feri körülbelül a játék félidejében került a szigetről kórházba, szintén csípése fertőződött el, Lilla és a játékot végül feladó Krisztián is szorult orvosi ellátásra.

– Erőteljes egészségügyi felügyelettel dolgoztunk a forgatás egész ideje alatt. Négynaponta legalább kétszer látta az összes versenyzőt orvos. Két holland és egy Fülöp-szigeteki doktor felügyelt rájuk, erre specializált szaktudással. Éjjelente hat őr-ápoló váltotta egymást, akiknek napközben az orvosok elmondták, kinek a sebét kell átkötözni esetleg. A szigeten állt két rendelő is, olyan felszereléssel, amellyel akár kisebb életmentő operációt is el lehetett volna végezni. A stábnak ugyanez az ellátás járt – mondta Rubin Kristóf, a Survivor producere, hozzátéve: természetesen az összes veszélyes tengeri vagy szárazföldi állat csípésére rendelkezésre álltak az ellenszérumok.

A furcsa és sokszor gusztustalan „trutyik” pedig minden esetben olyan alapanyagokból készültek, amelyeket a helyi éttermek is használnak. – Az elfogyasztott bogarak például minden esetben sütve, kéthetes éheztetés után kerültek a turmixokba, hogy a salakanyagok távozzanak belőlük. Vért és herét csak hentestől szereztünk be, a konyhán keresztül, főzve érkeztek. Ténylegesen nyers élelmiszert csak olyat kaptak, amit a helyiek egyébként is esznek: meztelen csigát, tengeri csillagot, ezeket éttermektől szereztük be – folytatta a producer, aki ismerve a külföldi adások versenyzőit, azt mondja, a magyar játékosok sokszor kiáltottak orvosért akkor is, amikor a német vagy holland versenyzők nem.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142207_auto_resized.jpg
origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra Csabi: Még egy peteérést bevárok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141496_auto_resized.jpg
vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141043_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138931_auto_resized.jpg
vg.hu

A vártnál előbb érkezett a felezés a bitcoin piacán: ennek senki sem örülhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27197_resized.jpg?avcount=1713503112
origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137545_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713503112
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713503112
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/6bsESZcbegwTv-qqCYlu4r9pYw2qwPqVHqF0Y5A7fm0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MxNDQzMmQ2ZTJiNzRiOWZhZGYwY2JlMzQ3MDVlMDAx.jpg
BOTRÁNYOS

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qXB74QkEJUfIrZYmEunDDCwjt0HPbchZ8rxyUSMjGEk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RhMjcwNGYyY2VmMDQ0ZDliZWQ1YTQ1NDE0ODIwYWE0.jpg
MONOKLI

„Hiába kiabáltam segítségért" – brutálisan összeverték a magyar énekest, sokkoló fotók