Celeb

Előkerült Som Lajos utolsó videoklipje - Nézze meg!

HG

Létrehozva: 2017.11.17.

<p>Miután egészségi állapota már nem volt a régi, Som Lajosnak minden vágya az volt, hogy még utoljára egy videoklipet készíthessen. </p>

Barátai összefogtak, és La­jos otthonában elkészítettek egy felvételt, aminek az akkor már nagybeteg zenész na­gyon örült. A videót édesapja, idősebb Som Lajos emlékének akarta szentelni, akkor azonban senki nem tudta, hogy a felvételnek néhány hónap múlva vele kapcsolatban is szomorú aktualitása lehet. Lajosnak az volt az egyetlen kérése, hogy szerepeljenek benne azok a tárgyak, amikhez oly régóta ragaszkodott. Így került felvételre többek között édesapja katonaigazolványa, és mivel nagy lovas volt annak idején, kedvenc lovának fotója is. És persze nem maradhatott le Rickenbacker gitárja sem, melyen a Piramisban évtizedeken keresztül játszott. A videón a Dinamit együttesből Kálmán György énekel, de feltűnnek mellette barátai is.

– Az utolsó napjaiban sajnos nem lehettem vele – mondta a Borsnak Németh Nyiba Sándor, aki Darab István mellett a szöveget szerezte. A dal a De-Pression műve.

– Lajos sokat járt a verses estjeimre, az Időutazás című költeményemet a könyvébe is betette. A másik kedvence a Hagyaték apámról című vers volt, és mivel még mindig rendkívül erősen kötődött az édesapjához, kérte, hogy az le­gyen a klip szövege. Sokat mesélt a papájáról, azt mondta, nagyon kemény, de igazságos ember volt, de így is imádta.

Az utolsó pillanatig azt tervezte, hogy újra zenélni fog. Mindig az új zenekar lehetősége járt a fejében. Dalokat írt, készült a fellépésre, ez tartotta életben – emlékezett barátja az októberben elhunyt zenészre.

A ritka felvételen a rajongók bejárhatják néhai kedvencük józsefvárosi lakását. A képeken jól látszik, hogy Som Lajos utolsó éveiben nagyon szerény körülmények között élt. Mindennapjaiban utolsó társa, Erzsi segítette. A Piramis alapítója 70 éves korában hunyt el a kórházban. Egészségi állapota évek óta folyamatosan romlott, utoljára a szemét kellett megműteni. Temetése november 17-én délután fél háromkor lesz a Farkasréti temetőben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek