Celeb

Törőcsik Marival akar találkozni Jiří Menzel

H. G.

Létrehozva: 2017.09.11.

<p>Színpadi köszöntőjében és a Borsnak adott interjújában is emlegette Törőcsik Marit Jiří Menzel a magyar mozi nagy ünnepén.</p>

Forrás: Kecskeméti Zoltán, Fejér Bálint

A cseh filmrendező, Jiří Menzel a Jameson Cinefest díszvendége lesz Miskolcon a hétvégén, de a Mafilm százéves jubileuma alkalmából rendezett gálát sem akarta kihagyni, ezért hamarabb érkezett. De nem csak az ünnepség miatt, a betegeskedő Törőcsik Marival is találkozni akar. Az Oscar-díjas rendezőt több évtizedes barátság fűzi a Nemzet Színészéhez. A filmes gálán most az is kiderült, hogy ennél többről van szó. A színpadon azt is bevallotta, hogy annak idején férfiként is érdeklődött iránta. Azt mondta, sajnálta, hogy amikor megismerkedtek, Törőcsik Mari már foglalt volt. 

– Nagy örömmel találkoznék vele, de úgy tudom, még mindig kórházban van. Ha tehetem, meglátogatom – mondta a Borsnak a filmlegenda. – Na­gyon sajnálom, hogy nincs itt, mert ha valakinek, neki itt lenne most a helye.

Menzel Achilles-ín-szakadással sem akarta elhalasztani a jeles ma­gyar filmes eseményeket. Lábszármerevítőben bicegte végig a rendezvényt, de fájdalmai ellenére is jól érezte magát. Egyszer sem engedte, hogy bárki támogassa.   

Élő klasszikus

Jiří Menzel Oscar-díjas cseh rendező, színész. Az aranyszobrocskát 1967-ben nyerte el a Szigorúan ellenőrzött vonatok című filmjével. Több magyar filmben is játszott, többek között a Szívzűrben, Az ajtóban és a Felhőjátékban. A művész a Katona József Színházban darabot is színre vitt, 2004-ben pedig megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek