Celeb

Szorongva várja haza fiát Batboyt édesanyja

Bors

2017. szeptember 7. csütörtök 11:30

Mint minden sikeres férfi, a szuperhősök mögött is mindig egy nő áll. A ferencvárosi denevérembert, Batboyt 72 éves édesanyja támogatja éjszakai küldetéseiben. Sőt ha úgy alakul, meg is védi.

Batboy, a lapunk tegnapi számában bemutatott ferencvárosi szuperhős általában kora hajnalig van önkéntes bevetésen. Betegeskedő édesanyja miatt siet mindig haza, pirkadatra már szögre akasztva pihen a denevérjelmez. Az idős hölgy minden éjszaka egyedül, aggódva várja haza ferencvárosi otthonukba a pesti éjszakában ak­ció­zó fiát.

– Nem könnyű mindennap helytállni egy szuperhős anyuká­jaként, ebben az allergiaszezonban meg pláne nem. Krisztián azért közben ezt is, azt is csinál mellette. Miközben védelmezi a város lakóit, az emberek általában nem így fogják fel, és inkább támadják. Nem úgy kezelik, ahogy megérdemelné – me­sélte elkeseredve Ilona.

– Pedig Krisztián nagyon segítőkész, jószívű gyerek, csak sokan ezt kiforgatják és kihasználják. Nem győzöm megvédeni a rosszindulatú támadásoktól. Hiába magyarázom, hogy ez nem má­nia, és hogy nem flúgos a fiam. Attól még nem hülye, hogy másként látja a világot, mint mi. Annyiban más csak, hogy nincs realitásérzéke, és későn veszi észre, ha valami rossz – magyarázta az idős asszony, akit az elmúlt harminchat évben rengeteg atrocitás ért fia kirívó viselkedése miatt. Batboy ugyanis már kiskorában is eleven volt.

– Háromszoros hiperaktív. Ta­lán mostanában kezdik felfogni, hogy mi ez, csúnya szóval mondva eddig hülyeként kezelték. Epilepsziásnak vagy idegbetegnek nézték. Egy regényrevaló sztorit mesélhetnék arról, hogy mikbe keveredett amiatt, hogy nem tudja felfogni, mi helyes vagy nem. Bizonyos területeken annyira majmolja ha­zánk külföldet, de ebben a témában Magyarország még mindig nincs európai szinten. Még itt, a saját lépcsőházunkban sem nézik jó szemmel, amikor denevérembernek öltözve szaladgál a folyosón. Nem csípik, mert ő eléri, amit akar. Még akkor is beszólnak neki, amikor húzódzkodva próbál edzeni a kinti korláton – mondta Ilona.

Kicsoda valójában Batman?

A Bob Kane rajzoló és Bill Finger író által kitalált Batman 1939 májusában jelent meg először egy amerikai képregényben. Batman civilben a milliárdos Bruce Wayne, aki gyermekként, miután szülei rablógyilkosság áldozataivá váltak, megesküdött rá, hogy egész életében a bűn ellen fog küzdeni. Felnőttként testi erejét és ügyességét, nyomozói képességeit és tudományos jártasságát felhasználva denevért mintázó, sötét álruhát öltve portyázik éjszakánként Gotham City városa felett. Ötven évvel később, 1989-től Magyarországon is kezdtek megjelenni Batman képregények változó formában és időközönként. 

1989-től a mozikat is meghódította, napjainkig nyolc Batman-film született.

További cikkek

Utolsó

Ez volt Csollány Szilveszter utolsó tévés szereplése - videó

Videoklip

Most jött ki Kulcsár Edina első saját dala: súlyos dolgokról énekel

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Győzike nem tud leállni: Most G.w.M-nek üzent egy cifrát

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett! 43 éves korában meghalt a magyar színész

origo.hu

Hihetetlen fordítás az utolsó percben a horvát-izlandi kézi-Eb-meccsen

mandiner.hu

Szakcsi Lakatos Béla: Nemsokára meghalok, nem lehet az, hogy én jobban húzok a Fideszhez?

kemma.hu

Május 1. úti gyalogosgázolás: megszólalt az édesanyjáért aggódó férfi

nemzetisport.hu

Gyász: a gyűrűk ura – Csollány Szilveszter pályafutása képeken

vg.hu

WHO: az omikron vethet véget a járványnak

vg.hu

Jó ötletnek tűnt, de pénze 95 százalékát elbukta a fizetését bitcoinban kérő sztársportoló

mandiner.hu

Tekintélyes japán tudományos elismerést kapott Karikó Katalin

borsonline.hu

A féltestvérem volt – lesújtotta Csollány Szilveszter halálhíre az olimpiai bajnokot

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára