Celeb

Ez történt a '90-es évek imádott sorozatának sztárjaival – így tette tönkre őket a siker

A. T.

2017. szeptember 17. vasárnap 15:00

Forrás: AFP

Az 1990-es években nem volt tinédzser, aki nem ismerte Brenda és Brandon Walsht, nem irigyelte Kelly Taylort a külsejéért, Andrea Zu­ckermannt az eszéért, és legalább egyszer nem ült le a tévékészülék elé, hogy bekukkantson a többiek – Donna, Steve, David, Valerie és társaik – életébe is. Ők voltak Beverly Hills 90210 lakói.  

A sorozatot 1990. október 4-én kezdte vetíteni az amerikai Fox csatorna, majd a zajos sikernek köszönhetően tíz éven keresztül bérelt helye volt a csatorna műsorában. Az utolsó adást 2000. május 10-én láthatták a nézők, de az alkotók szerették volna még újra és újra meglovagolni a sorozat sikerét, és új fiatalokat verbuválva, a régi csapat tagjait vendégszereplőként visszahívva próbálták életben tartani a szériát. A siker azonban elmaradt, az új sorozat megbukott. De térjünk vissza az 1990-es évekbe! A sorozat a Beverly Hills 90210 címet kapta, a szám a város postai irányítószáma, a szereplők mindegyike itt él, és itt jár gimnáziumba.

A sorozat egy évvel az indulása után a Fox legnépszerűbb show-ja lett, ami nemcsak dicsôséget, hírnevet és rengeteg pénzt hozott az alkotóknak, hanem sok gondot is okozott. 

– Nem hittük, hogy ekkorát szól majd a Beverly, de szerencsére jól sült el a dolog. A legtöbb bajunk a tinédzser színészekkel volt. Nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, a korán jött siker megrészegítette a fiatalokat, akik kivetkőztek önmagukból: fejükbe szállt a dicsőség, hollywoodi sztárnak képzelték magukat – nyilatkozta még 2002-ben Aaron Spelling producer, aki négy évvel később meghalt.  

Jó példa a szavaira Shannen Doherty, akinek a negyedik évad végén azért kellett távoznia a sorozatból, mert egyre gyakoribb hisztijeivel, sztárallűrjeivel kikészítette a kollégáit. A producer poharában az utolsó csepp az volt, amikor Doherty két jelenet között engedély nélkül levágatta a haját.

Ráadásul ahogy egyre népszerűbb lett a sorozat, úgy akartak egyre több pénzt kialkudni maguknak a színészek, ami a legtöbbször (például a Brandont alakító Jason Priestley esetében is) rosszul sült el: a producerek megnyirbálták a szerepeiket.

A balhék ellenére Jennie Garth, Kenny Taylor megszemélyesítője ma is szívesen emlékszik vissza a forgatásokra, ő a szé­ria folytatásában is szerepet vállalt.

– Újraéltem a gimis éveket, de ezúttal én voltam a suli sztárja, jó csaja. Élveztem minden pillanatát, de mindennap úgy keltem fel, lehet, hogy ez lesz az utolsó forgatási nap, mert tudtam, elég, ha csak elköltöztetnek a forgatókönyvírók, és máris véget ér a jó világ – vallotta be Jennie. 

Mi lett velük?

Donna Martin (Tori Spelling)

Inkább magánéleti botrányaival, mintsem színészi teljesítményeivel szerepel az újságokban. Férjével öt gyereket nevelnek, apja örökségét hamar felélte, folyton anyagi gondokkal küzd.

Steve Sanders (Ian Ziering)

Háromgyermekes családapa. Folyamatosan dolgozik, de leginkább másod- illetve harmadkategóriájú sorozatokban, filmekben szerepel. 

Brenda Walsh (Shannen Doherty)

Viselkedése miatt több filmből is kirakták a szűrét. Férjnél van, gyermeke nincs, és jelenleg az egészségéért harcol. Kiújult a melldaganata.

Brandon Walsh (Jason Priestley)

Kétszer nősült és két gyermek apja. Az utóbbi években inkább producerként, mintsem színészként dolgozik.

Kelli Taylor (Jennie Garth)

Harmadik férjével él együtt. Második házasságából három gyermek született. Ritkán látni filmekben, kevés szerepajánlatot kap.

Dylan McKay (Luke Perry)

Foglalkoztatott sorozatszínész, házas, két gyermek apja.

Andrea Zuckermann (Gabrielle Carteris)

Ma már ötvenhat éves, civil életet él. Két gyermeke született, és annak idején miattuk lépett ki a sorozatból is.

Érdekességek

Donna Martin karaktere azért maradt szűz egészen a főiskoláig, mert az őt alakító Tori Spelling apja volt a sorozat egyik producere, és a férfi nem akarta „erkölcstelen jelenetekben” látni a lányát.

Gabrielle Carteris a forgatások kezdetén 29 éves volt, bőven túl volt a tinédzserkoron, de a rendező ragaszkodott a színésznő szerződtetéséhez. Egyébként a többiek is húsz év körüliek voltak a sorozat indulásakor.

Luke Perry alakítása nem nyűgözte le a Fox stúdió vezetőit, két rész után meneszteni akarták, de a producereknek tetszett a munkája, így főszereplőt csináltak belőle.

A Beverly Hills 90210-et a tizenévesek tartották műsoron. Az ő korosztályukban minden nézettségi adatot felülmúlt a sorozat.

Íme a Beverly Hills 90210 sztorija

A történet szereplői a Beverly Hills gimnáziumba járnak, ahol az élet mindennapos örömeivel, gondjaival szembesülnek. A két főszereplő az ikerpár, Brenda és Brandon, akik Minnesotából költöznek a városba. Az ő szemükön keresztül látják, hogyan küzdenek a fiatalok a beilleszkedéssel, a szerelemmel, a tanulással, a családi gondokkal és a társadalmi problémákkal, mint az alkohol és a drogfogyasztás, a betegségek, az erőszak, szerencsejáték…

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

A bukott Jakab Péter szétveri a Jobbik maradékát, a tehetetlen új elnök csak nézi

vg.hu

Itt az oroszok gránátvető robotkutyája - videó

borsonline.hu

„Börtönbe is zárhatnak, akkor is bebizonyítom” - újabb fejlemények Babicsek Bernát tragédiájáról

mandiner.hu

Nem takarékosságból vetik be a bringás mentőket – Győrfi Pál részleteket is elárult a Mandinernek

ripost.hu

Brutális fotók: Súlyosan bántalmazták Gáspár Győző kamuszeretőjét

mandiner.hu

Ezek lesznek az emberiség utolsó szelfijei

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 16.: a Mérleg sorsa jó fordulatot vesz, a Halak rendet tesz a lelkében

borsonline.hu

Hatalmas erőkkel vonult a rendőrség a bevásárlóközponthoz, lezárták a környéket: egy férfi holttestére bukkantak

origo.hu

Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

borsonline.hu

Megdöbbentő, mi került a talált tárgyak osztályára a Sziget fesztiválon

borsonline.hu

Kiderült, ki a gyanúsítottja a VV Anett drámájába fulladt szeánsznak

További cikkek

CSERE

8 milliót követelnek Majkától a lemondott koncert miatt

BEUGRÓ

Curtis elárulta, miért vállalta el valójában Majka elmaradt koncertjét