Celeb

Szerelme Gryllus Dorkáról: Kihozza belőlem az állatot – és a trubadúrt is 

Fái

Létrehozva: 2017.08.18.

<p>Amikor Simon Kornél először meglátta Gryllus Dorkát, az villámcsapásszerű élmény volt, tudta, hogy ez a nő egyszer a felesége lesz. Később, nyolc éve, együtt játszottak egy darabban, akkor szerettek egymásba…</p>

Forrás: Zsolnai Péter

Újból együtt áll színpadra Gryllus Dorka és párja, Simon Kornél az Így szerettek ők című zenész irodalmi utazásban. Rudolf Péterrel és Nagy-Kálózy Eszterrel adják elő legendás magyar írók, költők szerelmi történeteit, amiből kiderül, hogy ők is gyarló emberek voltak. De vajon hogy szereti egymást Dorka és Kornél?

– Szenvedélyesen! Szenvedélyes emberek vagyunk, akik szenvedélyesen szeretnek, ennek minden pozitívumával és negatívumával – állítja Kornél, akiről nehéz elhinni, hogy felemeli a hangját. – Pedig báránybőrbe bújt farkas vagyok! – neveti el magát.

– Nagyon is szokott kiabálni – erősíti meg Dorka.

– Számít, hogy kivel élsz együtt, és milyen köztetek a kémia. Nem voltam mindig ennyire szenvedélyes, de Dorka ki tudja hozni belőlem az állatot és a trubadúrt is. Írtam már neki verset is, de valóban többet kiabálok.

Állítják, hogy kisfiuk, Soma születése után is ugyan úgy száz fokon ég köztük a szenvedély, annak ellenére is, hogy kevesebb idejük marad egymásra.

– Nem mondom, hogy könnyű, sőt néha nehéz beosztani az időnket. Van, hogy sokat dolgozunk, kevés szabadidőnk marad. Állandó dilemma, hogy ilyenkor kettesben vagy hármasban töltsük, de mindig szakítunk időt egymásra is.

Azt is elárulták, hogy az öt és féléves Soma általában köztük tér nyugovóra. A kisfiú rossz alvó volt, háromszor, de előfordult, hogy tizenötször keltette fel a szüleit éjszaka.

– A hálószobánkban és a gyerekszobában is dupla ágy van, és teljesen hippik vagyunk abból a szempontból, hogy ki hol alszik. Minden variáció működik – magyarázza Kornél, majd Dorka átveszi tőle a szót: – Olyan is van, hogy hárman alszunk egy ágyban, vagy én Somával, vagy Kornéllal. A saját törvényeink szerint élünk, és ez igaz az alvásra is.

Biztonságérzet

Sok családban a gyerek határozza meg az alvási szokásokat, a szülők megengedik, észrevétlenül közéjük férkőzzön.

– Ez lehet akár szeparációs szorongás is – magyarázza a pszichológus, Makai Gábor. – A gyerek akkor éli meg a biztonságot, ha az apját vagy az anyját érintheti. Nem képes egyedül ellenni, mert az neki szorongató, fenyegető. Még látnia, érintenie kell a szülőket, akik, hogy csökkentsék a szorongást, megengedik, hogy velük aludjon. Ezt minden gyerek megéli, idő kell ahhoz, hogy a szorongás csökkenjen. A szülőnek tudatosan kell erősítenie a kicsi biztonságérzetét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek