Celeb

Százmilliókat fialhat Oszter Sándor tava

F. Zs.

2017. augusztus 8. kedd 09:00

A legjobban akkor jár a színész, ha halakat tenyészt épülő tórendszerében. Persze az eladásban is segíthet az erdő helyén elterülő víztükör.

Hektáronként tízmillióba kerül egy halastó létrehozása, de ez a pénz csak akkor tűnik soknak, ha nem tudjuk, hogy egy saját tó zsíros bevételt hoz annak, aki elég ügyes üzletember. Oszter Sándor pedig az. A művész évtizedek óta okosan kezeli a céges ügyeit, ennek bizonyítéka a hatalmas diósjenői birtok, amit feleségével, Failoni Donatellával hoztak össze. 

A legújabb fejlesztés azonban sokaknál kiverte a biztosítékot, mert Oszter egy olyan tórendszert kezdett el építeni a telke sarkában, amit a 27 hektáros Je­nő-tavat év­szá­zadok óta el­látó patakkal táp­lál. A színész – érvényes engedélyek birtokában – egyszerűen lezárta ezt a patakot, és a saját készülő tavának medrébe vezeti. A szakértők szerint háromezer köbméter vízre lesz szüksége, ami a csordogáló patakból hónapok alatt jön csak össze. Ennyi idő alatt viszont kipusztulhat a hétszázmillió forint értékű halállomány a közeli nagy tóból. 

– Óriási üzlet egy halastó, hiszen egy egyszeri nagyobb beruházás után hosszú évekig biztos bevételt hoz az ívatás, vagyis a halak szaporítása. Az egyik legkomolyabb pénztermelő üzlet – mondja a Borsnak egy neve elhallgatását kérő, hasonló üzletben érdekelt informátor. – Oszter tavai ráadásul az ingatlan értékét is nagyban megdobják, egy erdő szélén álló kúria értékét százmilliókkal emeli.

A szakértő szerint nagyon furcsa, hogy Oszternek minden engedélye megvan a projekthez, mert az észérveknek és az érvényes törvényeknek is ellentmond, hogy vizes élőhely re­konstrukciója néven veszélybe sodorják a Börzsöny legnagyobb tavát. 

Kerestük Oszter Sándort, hogy megkérdezzük, mit tervez a tavakon, illetve milyen anyagi vonzata van a beruházásnak, de lapzártánkig nem vette fel a telefont. Felesége, Donatella felvette ugyan, de már a kérdéseink előtt bontotta a vonalat.

További cikkek

Szakítás

Újabb fordulat, Kulcsár Edina friss szerelme is elhagyta a családját

Ez is érdekelhet

life.hu

A pletykák szerint ez a valódi oka Kulcsár Edina és Csuti válásának

ripost.hu

Már nem kell sokat várni, ekkor ér Magyarországra a havazás

origo.hu

Pornót akartak forgatni, véres és brutális horror lett a vége - videó

duol.hu

Kétgyermekes, ötfős család háza égett porig Dunaföldváron

origo.hu

Kiderült, ki árulhatta el a náciknak, hol rejtőzik Anne Frank és családja

nemzetisport.hu

Anglia: egy PL-klub féléves szerződést kínált Eriksennek – sajtóhír

vg.hu

Djokovicot Melbourne-ből kitoloncolták, Párizsba be sem engedik

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Montenegró középdöntős; búcsúzott Szlovákia

vg.hu

Négy évre rács mögé került a magyar titkosügynök

szon.hu

Megrázó képek - szörnyű dolog történt ma délelőtt a Széna téren

origo.hu

Minden korábbi rekord megdőlt a luxusautók eladásában Magyarországon