Celeb

Összefogott a falu Oszter tava ellen

Munkatársunktól

Létrehozva: 2017.08.17.

Végképp betelt a pohár a diósjenőieknél. A he­lyieknek mostanra lett elege abból, hogy Oszter Sándor tavakat épít a birtokán tönkretéve – szerintük – a környezetet. A település lakói ezért szerda délutánra egy nagyszabású gyűlést rendeztek, ahol száznál is többen írták alá azt a petíciót, amiben arra kérik az önkormányzatot, hogy azonnali hatállyal vonja vissza Oszter építési engedélyeit. 

A meghirdetett hatórás időpont előtt már  elkezdtek gyülekezni a helyiek, akik ugyan kértek az önkormányzattól rendkívüli közmeghallgatást is, ám azt elutasította a képviselőtestület. Ezért vették a kezükbe az irányítást. Már csak azért sem tudtak várni egy hivatalos közmeghallgatási időpontra, mert Oszter Sándor birtoka mellett és az önkormányzati tiltórendelet ellenére, hétfőn ismét elkez­dődtek a munkálatok. Oszter Sándor is azt ígérte, hogy eljön a gyűlésre, de lapzártánkig nem érkezett meg. 

Először hónap elején írtunk arról az atlatszo.hu cikke alapján, hogy a helyiek, különösen a Jenei-tavon működő horgász­egyesület munkatársai kiakadtak azon, hogy Oszter Sándor tavakat ásat százmilliót érő villája közvetlen szomszédságába. A horgászegyesület természetkárosításért feljelentette Osztert, majd az országos balhét látva augusztus 8-án, kedd este leállíttatta a diósjenői képviselő-testület Oszter Sándor gyanús építkezését. A színész csütörtökön fújta le a munkát, ami most újraindult. Oszter a tavai körül kialakult indulatokra a TV2 Mokka adásában reagált, a színész elmondta, hogy érvényes engedélyei vannak, a patakban már fél éve nincs víz a szárazság miatt, és a közeli horgásztó is már azelőtt eliszaposodott, hogy megkezdték volna nála a munkálatokat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek