Celeb

Leállt Oszter építkezése

Földvári Zsófi

2017. augusztus 11. péntek 05:10

Kedd este leállíttatta a diósjenői képviselő-testület Oszter Sándor gyanús építkezését, de csak csütörtök reggelre hallgattak el a munkagépek.

A csatát megnyerték, de a háború kimenetele még mindig bizonytalan – mondják Diósjenőn a falubeliek, akik csütörtök délelőtt észrevették, hogy végre abbamaradt a települést hetek óta lázban tartó építkezés Oszter Sándor birtokán. A színész egy tórendszert terveztetett, és éppen kiviteleztet a telkén, a medreket pedig a hegyről csordogáló patakból kívánta táplálni még annak árán is, hogy a falu lábánál fekvő 27 hektáros halastó így nem kap vizet. A színész állítja, hogy érvényes engedélyei vannak, de ezt – ahogy telnek a napok – egyre inkább megkérdőjelezik a szakhatóságok, köztük a vízművek, az erdőkémia, a helyi igen komoly érdekképviselettel rendelkező horgászszövetség, az önkormányzat és már az ombudsmani hivatal is. Úgy tudjuk, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába egy magánszemélytől érkezett közérdekű bejelentés az ügyben.

– Az építkezés most áll, a patak azonban még mindig nem hozza a megszokott vízhozamot, mert még mindig a művész úr tavát tölti fel – mondja a Borsnak Bottlik István, a helyi horgászszövetség elnöke, aki reménykedik abban, hogy a meglehetősen paprikás közhangulatra tekintettel a patak vizét legalább addig visszakaphatja a nagy tó, míg a vizsgálatok folynak.

A Bors információi szerint egyébként a képviselő-testületi határozat kézbesítése sem ment zökkenőmentesen. A kedd este született tiltás csütörtök reggel ért el az Oszter-kúriáig, ahol a színész nem volt hajlandó átvenni a pecsétes dokumentumot. A gépeket en­nek ellenére parkolóba küldte.

Természetesen, ahogy az elmúlt napokban, úgy ennek a cikknek a születésekor is kerestük telefonon Oszter Sándort, de a művész nem vette fel a telefonját.

További cikkek

Gyász

Romlik az állapota, gyászol Sas József özvegye

Tűz

Horváth Gréta felgyújtotta Meggyes Dávid ruháit

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

ripost.hu

Azt hitték, a Dunában van Zoltán holtteste, de aztán megcsörrent a telefon...

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet

bama.hu

Péterffy: a környéken lakók fogyasztanak alkoholt közterületen

origo.hu

Készül a következő Samsung okoshangszóró

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

vg.hu

Bejelentést tett Hosszú Katinka

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: győzött Izland – így juthatnak tovább a mieink

borsonline.hu

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

hirtv.hu

Elmeorvos vizsgálja a kisfiát halálra késelő magyar pornósztárt

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor