Celeb

Álomgázsit hozott Emma Stone-nak a Kaliforniai álom

Bors

Létrehozva: 2017.08.18.

<p>Forbes-lista: idén ezek a színésznők szakították a legtöbbet.</p>

Az amerikai Forbes üzleti magazin tette közzé a 2016–17-es év legjobban fizetett színésznőinek listáját. A friss adatok szerint nagyjából ugyanazok a sztárok kerültek az első tízbe, mint tavaly, csak a helyezések kö­zött mutatkozik különbség, aminek a magyarázata az le­het, hogy a művészek már nemcsak a filmes gázsiért szerződnek egy filmre, hanem részesedésért, tehát minél népszerűbb lesz a filmjük, annál több pénzt keresnek. A listát már két éve vezető Jennifer Lawrence idén trónfosztott lett, a harmadik helyre csúszott vissza. A nagy győztes az az Emma Stone, akit februárban Oscar-díjjal jutalmaztak a Kaliforniai álom című filmben nyújtott alakításáért. Stone igazi rekorder, hisz először került az első tízbe, és mindjárt az első helyre.

1.Emma Stone – 26 millió dollár (6,92 milliárd forint) 

A 28 éves sztár tévésorozatokban kezdte a pályafutását, szerepelt többek között a Médiumban is. A sikert a 2010-es Könnyű nőcske című film hozta meg számára, a fő­szerepért Golden Globe-díjra jelölték. 

2.Jennifer Aniston – 25,5 millió dollár (6,79 milliárd forint)

A színésznő a Hivatali karácsony című film népszerűségének köszönheti ezt az előkelő helyet. Aniston azzal a Jason Batemannel játszik, akivel nagy sikereket értek el közösen a Förtelmes főnökök és a Sejtcserés támadás című mozival. 

3.Jennifer Lawrence – 24 millió dollár (6,3 milliárd forint) 

A színésznőnek nagy csalódás lehet a bronzérem, két év után ide „csúszott vissza”. Pedig még tavaly is ő volt a legjobban fizetett hollywoodi színésznő, ami az Éhezők viadala sorozat si­kerét tekintve nem is csoda.

4.Melissa McCarthy – 18 millió dollár (4,7 milliárd forint)

A hazai közönség előtt Sandra Bullock oldalán, a Női szervek című filmben lett ismert és népszerű, de sokan emlékezhetnek rá a Szívek szállodája sorozat Sukijaként is. Az akkor még husi színésznő azóta negyvenöt kilót fogyott, és tavalyhoz képest a bevétele is megcsappant, hiszen 2016-ban még 33 millió dollárt (8,7 milliárd forint) keresett.

5.Mila Kunis – 15,5 millió dollár (4,1 milliárd forint)

Az éppen Budapesten forgató Mila ügyesen tartja magát a tízes listán, és egyre lendületesebben kúszik is felfelé a bevételeinek kö­szönhetően a tavalyi kilencedik helyről idén az ötödikre küzdötte fel magát. 

Futottak még…

Az alsóházban sem panaszkodhatnak azért a bevételeikkel kapcsolatban a színésznők. Idén a hatodik és a hetedik helyen holtverseny van Charlize Theron és Emma Watson között, mindketten 14 millió dollárt, vagyis 3,7 milliárd forintot kerestek. A nyolcadik és kilencedik hely is megosztott, Julia Roberts és Cate Blanchett is fejenként 12 millió dollárt, vagyis a 3,1 milliárd forintot keresett. A tizedik hely Amy Adamsszé 11,5 millió dollár, 2,9 milliárd forintos bevételével. 

Öt éve még Jolie tarolt

Öt éve Angelina Jolie úgy lett a Forbes be­vételi lista első helyezettje, hogy a Salt ügynök és az Utazó című filmje is nagy bukás lett. Ezzel együtt 7,9 milliárd forintot keresett. 

Íme, a 2011-es lista: 

1. Angelina Jolie – $30 millió (7,9 milliárd Ft)

2. Sarah Jessica Parker – $30 millió (7,9 milliárd Ft)

3. Jennifer Aniston – $28 millió (7,3 milliárd Ft)

4. Reese Witherspoon – $28 millió (7,3 milliárd Ft)

5. Julia Roberts – $20 millió (5,1 milliárd Ft)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek