Celeb

Nagy György nyilatkozata halála előtt a Borsnak: Harcolni fogok, még van dolgom

A. T.

Létrehozva: 2017.06.28.

Hatvannégy éves korában meghalt a magyar televíziózás egyik utolsó nagy mohikánja, Nagy György. Nehéz évek vannak mögötte, hősiesen harcolt az őt megtámadó betegséggel, ami végül legyűrte. Barátait, tisztelőit, a tévénézők sokaságát lesújtotta a hír.

A szomorú hírt a műsorvezető-szerkesztő felesége, Székely Katalin kedden a kö­zösségi oldalán tudatta a rajongókkal, barátokkal és egykori kollégákkal: „Férj, édesapa, nagypapa, barát, Mindannyiunk Nagy Gyurija ma délelőtt elment…”

Nagy György - férj, édesapa, nagypapa, barát, mindannyiunk Naggyurija, ma délelőtt elment… <3

Közzétette: Székely Katalin – 2017. június 27.

Nagy Györgynél 2013 januárjában fedeztek fel egy rosszindulatú daganatot az orvosok, melynek következtében eltávolították a gyomra jelentős részét, majd kemoterápiát kapott. A tévés nem titkolta a betegségét, a nyilvánosság elé állt, és bízott abban, hogy története nyomán sokan szűrővizsgálatoknak vetik alá magukat. Alig tudott enni, lefogyott, sokszor jártányi ereje sem volt, mégis hősiesen viselte a betegségét. Élni akart, és ezt több fórumon is elmondta. A Bors újságírói februárban, a Story Díjátadó Gálán találkoztak utoljára a tévéssel, aki Televíziós Személyiség Érték Díjat vehetett át több évtizedes munkásságáért.

– Remekül érzem magam, muszáj jó karban lennem, hisz dolgozom, számítanak rám – mondta akkor Nagy György, noha szemlátomást erőtlen és sovány volt. Ő azonban bizakodott. – A feleségem, a lányom és a két unokám miatt jól kell lennem.  Meg kell gyógyulnom! Még van dolgom, hosszabb életre rendezkedtem be, harcolni fogok!

A gyilkos kór azonban győzedelmeskedett a tévés felett, aki információink szerint még a közelmúltban is utazott, dolgozott és beszélgetett a barátaival. Minden helyzetből megpróbálta a legjobbat kihozni, még akkor sem kesergett, amikor tavaly méltatlan körülmények között nyugdíjazták a közszolgálati televízióból. Ő maga méltón, csendesen fo­gadta a döntést.

– Enyhe rásegítéssel mentem nyugdíjba. Azt mondták, mennem kell. Nem én döntöttem erről. Nem fértem bele a tévé új koncepciójába – mondta szomorúan, de a munkát ennek ellenére sem hagyta abba. A Ridikül műsornak hetente írt történeteket, dolgozott a regényén, zenélt a Viktória rockegyüttesben.

Ezentúl azonban már csak archív felvételeken láthatjuk viszont Nagy Györgyöt. Kedvességét, mosolyát, humorát, szaktekintélyét nem csodálhatjuk tovább. Örökre elment. 

Rózsa György: Bíztam benne, hogy végül meggyógyul

A köztévénél kollégák voltak a királyi televízió­ban Rózsa Györggyel. Úgy tudjuk, ő azt szerette volna, ha a róla szóló Hogy volt? című műsort Nagy vezeti majd, de erre nem kerülhetett sor, mert a tévést hirtelen, méltatlan körülmények között nyugdíjazták. Rózsa javasolta egyébként, hogy megkapja a Story Díjátadó Gálán a Televíziós Személyiség Érték Díját.

– Nehezen fogadom el a hírt. Nem tudom elhinni, bíztam benne, hogy meggyógyul. Megrázott a halála. Nagyon jó kolléga és barát volt – kereste a szavakat a halálhírre Rózsa György.

Radványi Dorottya: Hihetetlen ereje, életkedve volt

Hosszú évekig vezették együtt a Hogy volt? című műsort Radványi Dorottyával.

– Nem tudtam, hogy ennyire rosszul van. Mindig elbagatellizálta az állapotát, hihetetlen ereje és életkedve volt, soha nem panaszkodott. 

Az sem okozott neki gondot, hogy a lányához kivezessen Franciaországba. A feleségével is nagy szimbiózusban éltek. Egy test, egy lélek voltak. Nem tudok mást mondani, nagyon jó ember volt – mondta megtörten Radványi, aki egy szobában dolgozott Nagy Györggyel. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek