Celeb

Lópici Gáspár: Megvert a fiam, de megbocsátom

GYLF, kbv

2017. június 16. péntek 05:00

Amiről eddig mindenki csak suttogva mert beszélni, mára már biztosnak látszik: a színészt és feleségét bántalmazza a fiuk, Péter. A férfit most rács mögé dugták.

Forrás: Móricz István

Elesett az udvaron, a fia véletlenül ostorral szemen csapta… Sokszor, sokféleképpen próbálta már magyarázni Szilágyi István, miért borítják a testét kék-zöld foltok, miért éktelenkedik szeme alatt sötétlila mo­nokli, miért sántít, vagy éppen miért volt szüksége kórházi ellátásra. Ismerősei azonban régóta arról suttogtak: a fia, Péter rendszeresen és brutálisan bántalmazza, a színész és szobrász fe­lesége, Jolán pedig sokáig hallgatott a családon belüli erő­szakról.

Súlyos testi sértés a gyanú

Sz. Péter, 46 éves budapesti lakos 2017. június 7-én egy XVII. kerületi ingatlanban bántalmazta Sz. I.-t, aki komoly sérüléseket szenvedett. A rendőrség súlyos testi sértés bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást a férfi el­len. A nyomozás folyamatban van, a gyanúsítottat a hatóság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását, me­lyet a bíróság 2017. június 10-én elrendelt – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya.

Ma azonban már nincs mit el­hallgatni: a Story magazin információi szerint a hír nem puszta rosszindulatú vádaskodás, vagy alaptalan mendemonda. A férfi jelenleg is a rendőrségen van, múlt héten vitték be, miután a Keménykalap és Krumpliorr Lópici Gáspárját is megformáló 79 éves színész a kórházban kötött ki egy verés után. Több bordája eltört, szeme alatt tegnap is ott éktelenkedett két monokli. 

Szilágyit az otthonában kereste fel a Bors, éppen a rendőrségről ért haza feleségével. Nem terhelő vallomást mentek tenni, a fiukat látogatták meg. 

– Nem csinált a fiam semmi rosszat. Csak egy kicsit ideges volt. Nem szokott inni, most egy kicsit berúgott – mondta el fia védelmében a saját álláspontját Szilágyi. – Az építkezésen vesztünk össze. Hamarosan házasodik, szerettem volna nekik itt a házhoz építeni egy külön részt. De nem jól csináltam, sajnálom… A verekedésre nem emlékszem, csak megtörtént – hajtotta le a fejét az idős férfi, akit mentő vitt kórházba az ütlegelés után. Az orvos hivatalból tett feljelentést Péter ellen, akit bilincsben vittek el a rendőrök.

– Talán egy hónap múlva kiengedik. Várjuk őt haza. A mi fiunk, szeretjük. Egyébként nem fáj a bordám, csak ha mély levegőt veszek, szúr egy kicsit – folytatta a színész, aki már szerény otthonukban lábadozik. 

És bár az édesanya és az édesapa az utolsó lélegzetéig igyekszik védeni fiukat, a környékbeliek elmondták, nem ez az első eset, hogy Péter kezet emelt a  meglehetôsen labilis egészségi állapotú házaspárra. A fiú évek óta nem dolgozik, Szilágyiék amúgy is kevés nyugdíjukból próbálnak segíteni rajta és a saját megélhetésüket is biztosítani. Pétert első felesége és gyermekük már elhagyta évekkel ezelőtt. A szomszédok szerint folyamatosan italozva, dülöngélve látni az ut­cán, és az sem ritka, hogy a közeli kiskocsma vendégeivel is meggyűlik a baja.

– Én már háromszor összevertem, egyszer éppen azért, mert rájöttem, hogyan bánik a szülei­vel. De ha be van rúgva, az élő fába is beleköt. Úgy hallottam, az édesanyjára is kezet emelt már. De nem csak iszik, szerintem mást is használ – mondta egy környékbeli.

Szörnyű körülmények

Az egykor ünnepelt színész egy rogyadozó kerítésű, omladozó házban él feleségével, Jolánnal. A XVII. kerületi otthonban nincsen áram, a falból csak a csupasz vezetékek állnak ki. A házon nincs ajtó, és az ablakok üvegét is kiverte már a huzat. Enni alig akad valami, igaz, ha lenne is miből vásárolni a boltban, a gázrezsón aligha lehetne belőle ételt főzni.

Az udvart magasan borítja a szemét és a mocsok: az eldobált élelmiszerzacskóktól a fűtésre használt fadarabokig szinte minden van itt. Ezek között csirkék kapirgálnak. Egyedül a feleség, Jolán kisplasztikái állnak szépen sorban egy roskadozó polcrendszeren. 

További cikkek

Szexi

Megmutatta a színésznő, ekkora mellei vannak valójában - fotó

Karrier

Varga Viktor Kulcsár Edina daláról: Az emberek előszeretettel fogyasztják a sz*rt

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat