Celeb

Lesújtott a cigánykirály átka MÁZS-ra és Homonnayra

Fái

2017. június 16. péntek 05:30

Egy nap különbséggel lépett félre az Operett két sztárja A Notre Dame-i toronyőr próbáján. MÁZS térdéből másfél deci vért csapoltak le.

Clopin Trouille­fou-t, a cigányok királyát Mészáros Árpád Zsolt és Homonnay Zsolt alakítja kettős szereposztásban augusztusban, a Szege­di Szabadtéri Játékokon.

A két színész nem csak jó kolléga, több mint húsz éve barátok is. De hogy egyszerre kerülnek kerekesszékbe, az még őket is meglepte.

– Clopin-betegségben szenvedünk, kettőnknek összesen van két jó lába – neveti el magát MÁZS, majd elmeséli, hogyan juttatta Zsolt után őt is kórházba ez az „ugri-bugri” szerep. Mint azt a Bors is megírta, az egyik próbán Homonnay, miután elvarázsolta Esmeraldát, olyan szerencsétlenül ugrott le a díszletről, hogy gyakorlatilag kitörtek a lábujjai. Hosszú ideig fekvőgipszben volt.

– Egyszer ő, egyszer én – mondta Mészáros. – Másnap, hogy Zsolt leugrott és a mentő vitte el a próbáról, én felugrottam a díszletre, ami elmozdult. Jobbra csavarodott vele a térdem, míg én balra fordultam. Iszonyatos fájdalmat éreztem, részleges térdszalag szakadásom lett. Mentőt akartak hívni, de inkább a menyasszonyomat kértem meg, hogy vigyen be a váci kórházba. Ott már kerekesszékkel szállítottak. Amikor megláttam az orvos kezében az injekciós tűt, könyörgőre fogtam: ne csinálja, doktor úr! Mire azt válaszolta, hogy Jósavárosban bezzeg vagányabb voltál. Kiderült, hogy egy iskolába jártunk. Végül másfél deci vért csapolt le a térdemből. Azóta tömjénnel és illóolajokkal kenegetem, nem szedek gyógyszert. Kés alá is csak végső esetben fekszem.

MÁZS mindenkit megnyugtat, vigyáznak ma­gukra, nincs ve­szélyben a bemutató.

– Ezek a sérülések is mutatják, hogy újból egy olyan gigantikus produkcióval készül az Operettszínház, mint a Mozart, a Rómeó és Júlia vagy a Rudolf volt. A rendezőnek, KERÓ-nak komoly el­várásai vannak, ez nemcsak musical lesz, hanem zenés színház. Hat előadást tartunk Szegeden, aztán szeptember közepétől repertoárra kerül az Operettben.

Az olvasópróbák ideje alatt a jegyek több mint fele elkelt.

Halálos Latinovits

Bubik István, Bertók Lajos és Selmeczi Roland életében volt egy közös pont: mindhármukat felkérték a Latinovits életéről szóló darab főszerepére. Bubik és Selmeczi autóbalesetben halt meg, Bertók a Dunába fulladt. Hat éve villamos gázolta halálra Huszár Zsoltot, aki A röpülés boldogságában játszotta a színészkirályt.

További cikkek

Válás

Horváth Gréta kifakadt: Őszintén vallott a szakításról

Sebek

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

Ez is érdekelhet