Celeb

Benkő László nem kapja meg a leleteit

P. J.

Létrehozva: 2017.06.14.

Hétfőre, éppen a születésnapjára ígérte orvosa Benkő Lászlónak, hogy közli vele: jó- vagy rosszindulatú daganat okozza a panaszait.

Forrás: Bánkúti Sándor

Hiába csörgött naphosszat Benkő László telefonja a születésnapán, senki nem tudta utol­érni, hogy felköszöntse. Az Omega billentyűse még ze­nésztársainak sem vette fel a telefont.

– Szinte már mindenki próbálta hívni Lacit a zenekarból, de egyszerűen nem veszi fel. Bevallom, kicsit aggódom érte, mert általában elérhető – mondta aznap Kóbor János a Borsnak.

Kóbor aggodalma és Benkő rejtőzködése is érthető, hiszen a szövettani eredményeket éppen a 74. születésnapjára ígérték. Egy nappal később már sikerült elérni Benkőt, akinek mérhetetlen szomorúság érződött a hangjából, amikor arról faggattuk, hogy érzi magát.

– Megvagyok. Eltelt a születésnapom, de nem volt nagy esemény, nem ünnepeltünk. Nincs most semmi okom, hogy nagy hejehuját csapjunk. Remélem, később majd meg tudjuk tartani a Balatonon – magyarázta, majd kitért az eredményeire is. – Még mindig nincsenek meg a szövettani eredmények. Azt mondta az orvos, megint várnom kell pár napot, hogy kiderüljön, pozitív  vagy negatív a lelet. Addig amíg nem tudják egészen pontosan, nem mondanak semmit. Majd kiderül, hogy milyen további lé­péseket kell megtenni. Egyébként pedig kutya bajom, nem kell értem aggódni – biztatta rajongóit a zenész, aki éppen a kórházba tartott.

Mennyit kell várni a szövettanra?

A daganatok.hu Matolcsy András professzort kérdezte: mennyit kell várni az eredményre Magyarországon? – A szokásos eljárásban – ha rögtön egyértelmű az eredmény – a negyedik napon megírják a leletet. Ha hozzávesszük a minta szállításának, a lelet postázásának idejét is, az eredmény általában nincs meg egy héten belül. Bonyolódik a helyzet, ha további vizsgálatokra van szükség a pontos diagnózishoz. Az is gyakori, hogy egy vidéki patológián konzultációt kell kérni, ami további várakozást jelent a betegnek.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek