Celeb

A királynő Dianát hibáztatta a tönkrement házasságért

Bors

Létrehozva: 2017.06.16.

Az 1991-ben készült hangfelvételek, amelyek Diana halálának 20. évfordulója alkalmából láttak napvilágot számos titokra fényt derítettek. Ezúttal az derült ki, hogy Erzsébet királyné nem szívlelte fia választottját és úgy gondolta, hogy Károly herceg és Diana házassága a hercegné bulimiája miatt romlott meg. Sőt, a királynő egyenesen fenyegetést látott benne. Az étkezési zavart hibáztatta, hogy tönkre ment a házasságuk és emiatt az egész királyi család is így vélekedett. 

A felvételről az is kiderül, hogy Diana nagyon féltékeny volt a yorki hercegnére, akit a brit sajtó Fergieként emleget és András yorki herceg és II. Erzsébet brit királynő második fiának a felesége volt. 

“Fergie és én akkor találkoztunk, amikor Charles és én közel kerültünk. Úgy tűnt, hogy minden tud a királyi udvar etikettjéről, az esküvőnkön pedig az első padban ült.”- mondta Diana.  Amikor pedig Hihgrove-ba ment a királyi család, Károly vidéki rezidenciájára, magukkal vitték Fergie-t és hozzátették, ő sokkal vidámabb, mint Diana. “Rettenetesen bizonytalannak éreztem magamat. Azt gondoltam, talán nekem is olyannak kéne lennem, mint Fergie.”- mesélte a hercegné. Ha ez önmagában nem lett volna elég, saját férje még rátett egy lapáttal és hozzátette, hogy azt kívánja Diananak, hogy olyan vidám legyen, mint Fergie. Majd megkérdezte: “Te miért vagy mindig ilyen nyomorult? Miért nem tudsz olyan lenni, mint a királynő? 

Ennek köszönhetően a két hölgy nagyon féltékeny volt egymásra. “Nem tudtam megérteni: Ő éppen nagyon élvezte azt ahol van, míg én küzdöttem a túlélésért. Nem tudtam megérteni, hogy miként találta ő ezt ilyen könnyűnek.  Azt hittem olyan lesz, mint én, lehajtja a fejét és szégyenlős lesz.”

Fergie mindenkinek igyekezett a kedvében járni, de eljött egy pont, ahol úgy tűnik nem bírta. Megkérdezte Diana-t: “Duch (Diana gyerekkori neve - a szerk.), hogy élted túl ezeket az éveket?”

Diana szerint Fergie csak az nem látta, hogy ez mekkora munka valójában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek