Celeb

Szobrásza őrzi a Hofi-fejet

P. J.

Létrehozva: 2017.05.19.

A helyszínen vette szemügyre a Hofi Géza emlékét idéző szobor sérülését az alkotó, Stremeny Géza, hogy felmérje a keletkezett kárt. Mint arról a Bors elsőként beszámolt, a Nagymező utcában, a Mikroszkóp Színház előtt álló szoboregyüttesről valaki letörte a humoristát ábrázoló fejet. A kegyeletsértő rongálás hatalmas felháborodást keltett, a humorista özvegye szóhoz sem jutott a döbbenettől, Koós János pedig azt kívánta a rongálónak, hogy jusson arra a sorsa, mint barátjának a szobra. Szerencsére az alkotó szerint javítható az emlékmű.

– Két lehetőség van, vagy megcsinálják ott a helyszínen, vagy az egészet el kell szállítani és a műhelyben rendbe rakni – mondta a Borsnak a szobrász. – A Budapest Galéria  vállalta a javíttatást, ők fogják ezt eldönteni a bronzöntővel. A helyszínen nehezebb a hegesztés, ezért azt javasolnám, hogy szállítsák el. Az biztos, hogy a szobor rendbe fog jönni, már csak idő és pénz kérdése. A Hofi-fej  azóta itthon van nálam, és várja a sorsát – tette hozzá Stremeny.

A szobor javításával párhuzamosan a rongálót is keresik, egyelőre ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. Tanú nem jelentkezett, így az egyedüli remény egy apró kamera lehet, ami a Budapesti Operettszínáz bejáratánál van, és pont rálát a kérdéses szoborra, s feltehetően a rongálást is rögzítette.

Antallt leöntötték

Nem először, és valószínűleg nem is utoljára fordult elő, hogy egy-egy hírességnek megrongálták az emlékszobrát. Korábban Antall József mellszobrát öntötték le sárga festékkel, de bántották már Petőfi Sándor, Weöres Sándor és Mátyás király emlékhelyét is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek