Celeb

Aleskával zongorázik a jólnevelt yorkie

V. Zs. 

Létrehozva: 2017.05.13.

Hétről hétre hírességek mesélnek a Borsnak házi kedven­ceikről. Ezen a szombaton Sáfrány Emese Aleska kiskutyáját ismerhetjük meg.

A légtornász celebként ismert Sáfrány Emese Aleskának már gyermekkorában is voltak állatai. Igaz, a szülei a macskákat erőltették, pedig ő inkább kutyára vágyott volna. 

– Amikor aztán önállóvá váltam, akkor eldöntöttem, hogy ideje beszereznem egy kutyát. Olyan típust szerettem volna, amelyik méretre kisebb, nem hullajtja nagyon a szőrét, és kellően okos jószág. Mivel az ismerősi körömben többeknek is yorkie-ja volt, végül én is mellette döntöttem – mesélte Aleska.

Az artista végül egy kölyköt választott, akit Lanának nevezett el.

– Mindenképpen rövid és különleges nevet szerettem volna. Mivel régebben sokat utaz­tam, így Franciaországban megismerkedtem egy Lana nevű lánnyal, s a neve annyira megtetszett, hogy végül ezt adtam a kiskutyámnak is – tudtuk meg.

Az eb járt kutyaoviba és kutyaiskolába is, a gazdija pedig igyekszik mindenhová magával vinni őt.

 – Együtt is szoktunk aludni, bár eleinte úgy neveltem, hogy ne ugorjon fel az ágyra. Viszont többször előfordult, hogy ismerőseim kutyái nálam vendégeskedtek, ők pedig folyton a kanapén és az ágyon szaladgáltak. Ezek után nem tudtam megtiltani Lanának, hogy felmásszon mellém – árulta el Aleska. Kedvenc közös elfoglaltságuk egyébként a kirándulás vagy a biciklizés. Utóbbi esetben Lana mindig bemászik előre a kosárba és élvezi a menetszelet.

A kutya, ha evésről van szó, sosem szokott kunyerálni, de ha Aleska főz, akkor mindig övé minden lepattanó falat. Még a répát és az uborkát is megeszi, szereti utánozni a gazdáját. Amikor Aleska egy alkalommal zongorázott, Lana is rögtön játszani akart a hangszeren. 

– Nagyon aranyos volt, amikor elvittem őt egy színházi próbára. Végig ott ült az első sorban, s amikor megjelentem a színen, mindig felágaskodott és lelkesen figyelt engem – mondta Aleska, aki hozzátette, tervezte, hogy legyenek még háziállatai, de most már inkább jobban örülne egy kisbabának.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek