Celeb

Tihanyi szerint ma is élne Gyurcsok, ha például hozzáfordul

V. Zs. 

Létrehozva: 2017.04.27.

A távgyógyítás nagymestere, a sokak által in­kább szélhámosnak tartott Gyurcsok József 2015-ben azt jósolta, hogy 86 éves koráig fog élni. Jövendölése azonban téves volt, ugyanis idén április 11-én, húsz évvel korábban ragadta el őt a halál – adta hírül még szerda délután a Harmonet. De már ez is kisebb csoda ahhoz képest, hogy a hírek szerint hét agyvérzésen is átesett.

Gyurcsok villanyszerelőből vált az első magyar távgyógyásszá. Karrierjét még az egykori Budapest Televízióban alapozta meg. Műsoraiban a tévén keresztül kínált enyhülést a különféle betegségekkel és fájdalmakkal küszködő betelefonálóknak. Ezzel komolyabb vagyonra tett szert, tanyája, lakásai is voltak, illetve megalapította az Egyetemes Szeretet Egyházat is, ami bejegyzett egyházként működött.

Sok követője, ugyanakkor számtalan ellenlábasa is volt. Utolsó éveit már szerényebb körülmények között töltötte, visszavonultan élt egy kis erdei házikóban Kismaroson. A hírek szerint utolsó válása nagyon sok pénzébe került. A másik népszerű tévés gyógyító, Tihanyi Tamás a Borstól értesült kollégája és barátja halálhíréről.

– Kilenc-tíz éve ismerkedtünk meg, jó barátságot ápoltunk, bár ritkán találkoztunk. A szakmája jelentett számára mindent, egyedül az szomorította el, hogy a nőkkel nem volt szerencséje – emlékezett rá Tihanyi, aki mindig is ostobaságnak tartotta barátja jövendöléseit, például azt, hogy 2012-ben eljön a világvége.

A gyógyító makacs embernek ismerte Gyurcsokot, ebben is látja korai halálának okát. – Túlműködött az idegrendszere, az volt a baj. Többször is felajánlottam neki a segítségemet, de nem kért belőle. Pedig biztos vagyok benne, hogy megakadályozhattuk volna az agyvérzéseit, és akkor talán még ma is élne – mondta Tihanyi Tamás.

Gyurcsok József temetése holnap lesz az érdi temetőben.

Működik a távgyógyulás?

– A megoldás kulcsa önmagunkban van, ne mástól várjuk, hogy meggyógyulunk, vagy hogy a problémánkat orvosolják! Ha mi nem teszünk azért, hogy jobb legyen az éle­tünk, akkor ne is várjunk változást! – szögezte le a Borsnak Szvitek Zsóka spirituális-életviteli tanácsadó. Szerinte a gyógyítók feladata inkább az, hogy megmutassák az utat a gyógyulás felé. Azzal viszont nem igazán ért egyet, hogy sokan ezért pénzt várnak el.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek