Ritkán főz a férjének Szabó Zsófi

Ritkán főz a férjének Szabó Zsófi

vacsora
PUBLIKÁLÁS: 2017. április 22. 05:10
Csirke, rizs, krumpli, saláta. Ez az új asszony menüje, amit leggyakrabban a férje elé tesz. Sokszor a hűtő is üres, mert rengeteget utaznak.
kbv

Mindössze öt-hat évvel ezelőtt, egy tévéműsor kedvéért állt a tűzhely elé először Szabó Zsófi, aki ugyan szeret enni, de főzni kevésbé. Nem is titkolja, ezen szokásán a házasságában sem változtatott, igaz, szerencséjére férje, Zsolti nem veri az asztalt, ha estére nincs meleg vacsora. A műsorvezető Wossala Rozina új műsorában, a Profi a konyhámban vasárnap délelőtti adásában is megpróbál remekelni a tűzhely mellett, ám az előzetes szerint azért akadnak gondjai a fakanálforgatással.

– Édesanyám mindig főzött nekünk otthon. Kilenc-éves korom óta a színpadon vagyok, dolgozom. Iskolába jártam, lovagoltam, este pedig színház volt, így nem voltam az a kislány, aki az anyukája mellett áll a tűzhelynél és azt figyeli, hogy mit, hogyan kell csinálni – mesélte lapunknak a felvétel után Zsófi, aki már a felkéréskor megijedt, pusztán attól a ténytől, hogy a műsorban majd főznie kell.

– Édesanyám házát, a szülői házat választottuk, itt ugyanis jól felszerelt a hűtő, otthon nálunk Zsoltival, aligha tudott volna Rozina mit választani.

Szerintem a rendszeres főzéshez jól szervezett, pontos időbeosztás szükséges, egy jó étel elkészítése 3–4 óra is lehet a bevásárlással együtt. Nekünk nagyon más az életritmusunk, nincs tömött hűtőnk, amiből bármikor elő tudnék szedni valamit, hogy gyorsan főzzek egy fogást. Inkább étterembe járó pár vagyunk – mondta a műsorvezető, akinek már csak azért sem érdemes televásárolnia a hűtőt, mert egyelőre még hol Budapesten, hol Nyíregyházán alszanak Zsoltival. De már építkeznek, hamarosan Törökbálinton bútoroznak össze.

– Biztos, ha végre fizikailag is egy család leszünk, sokkal többet fogok főzni. Az egyébként nem igaz, hogy ne csinálnék semmit a konyhában. Zsolti  múltkor rakott káposztát kért tőlem, kifaggattam anyut, hogy hogyan kell elkészíteni, és jól is sikerült. Szeretek enni, van érzékem a főzéshez is, ha elém tesznek egy receptet, meg tudom csinálni. Általában csirkét, rizst, krumplit fôzök, a salátáknak pedig végtelen variációját tudom összeállítani – magyarázta nevetve Zsófi.

Már nem vegetáriánus

Zsófi hosszú évekig tartózkodott az állati eredetű termékek fogyasztásától, mióta azonban kiderült az inzulinreziszten­ciája, nem teheti meg, hogy csak zöldséget fogyasszon. – Sokat vagyunk úton, így gyakran eszünk étteremben. Nagyon szívesen maradtam volna vegetáriánus, de sajnos a legtöbb helyen a húsmentes fogások kimerülnek a rántott sajt-tészta összeállításban, ezeket pedig pont nem ehetem. Steaket még mindig nem eszem, nem is hiszem, hogy fogok valaha, de csirkét és darált húst már igen – mondta Zsófi.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.