Celeb

Tokody Ilona kibékült az Opera igazgatójával

T. A.

Létrehozva: 2017.03.22.

Tokody ismét tündökölhetett az Operaházban, pedig pár éve állítása szerint még az épület közelébe sem mehetett. A művésznő és az intézmény direktora azóta kibékült, és közös, nagyszabású produkciót hoztak létre.

Békejobbot nyújtott egymásnak Tokody Ilona operaénekesnő és Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója, így a művésznő március 13-án, az Operaház színpadán ünnepelhette pályafutásának jubileumi, negyvenedik évfordulóját. Kettejük szövevényes, olykor követhetetlen vitája még 2012-re nyúlik vissza, amikor Tokody nem ka­pott engedélyt arra, hogy ri­portfilmet forgassanak vele az épületben. Később a művésznő operaházi közalkalmazotti jogviszonya megszűnt, az intézmény évadzáró ülésén botrányos be­szédet tartott, majd állítása szerint kitiltották az épületből. Az énekesnő később azt nyilatkozta a Borsnak, pe­res úton kíván elégtételt venni az igazgatótól.

– Megsértett mint nőt, mű­vészt és embert is. Feltörölte velem a padlót, és ezt nem tűröm – hangzott el Tokody szájából 2013-ban. Az Operaház akkor tagadta a vádakat, és kifejtették, értetlenül állnak a művésznő állításai előtt.

Arra, hogy az elmúlt öt év­ben mikor és hogyan rendeződött a két fél viszonya, nem kaptunk választ. Csupán az bizonyos, hogy sikerült elsimítaniuk a nézeteltérésüket. A művésznőt az ominózus koncert napján értük utol telefonon, de akkor az estére hivatkozva nem kívánt nyilatkozni, később pedig már nem tudtunk kapcsolatba lépni vele. A Magyar Állami Operaháztól pedig az alábbi közleményt kaptunk.

„A Tokody 40 gála a mű­vésznő pályafutásának 40. évfordulójáról megemlékező, jubileumi esemény. A fellépés az Opera két évvel ezelőtti kezdeményezésére, Tokody mű­vésznő kívánságainak figyelembevételével valósult meg. Az Opera és Tokody művésznő kapcsolata rendezett, az intézmény az Örökös tagok sorozat harmadik köteteként Lé­lek­hangon címmel életútinterjút tartalmazó képeskönyvet jelentet meg a művésznőről.”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek