Celeb

Kóbor a Gyöngyhajú lány-perről: Nem értem, Presser min húzta fel magát

Bors

Létrehozva: 2017.03.25.

<p>Peren kívül sikerült megegyeznie Kanye Westnek és Presser Gábornak. </p>

Az amerikai rapper még 2013-ban használta fel a Gyöngyhajú lány egy részletét New Slaves című dalában. A szerző, Presser és a szövegíró Adamis Anna erre nem adott engedélyt, így pert indítottak Kanye ellen, 25 millió dollárt, vagyis 717 millió forintot követelve az énekestől. Hogy a most létrejött megegyezésben mi áll, arról nem adtak felvilágosítást. Presser Gábort nem értük el, ám az eredeti Gyöngyhajú lányt éneklő Kóbor János több részletet is felfedett.

– Úgy tudom, hogy Kanye Chicagóban hallotta először ezt a számot egy lengyel étteremben – mondta a Borsnak Kóbor. – Amikor elindult a pereskedés, az elején még figyeltem, de a második-harmadik fordulót már nem követtem. Úgy gondolom, hogy manapság már nem úgy kellene kezelni ezt az ügyet, mint ahogyan Presser tette. A rockzenében elfogadott dolog, hogy bizonyos dallammintákat használnak a zenészek, így nem értem, min húzta így fel magát Gábor, de biztos, hogy most súlyos milliókat kapott – mondta Kóbor János, aki épp Lengyelországba tartott, amikor felkerestük.

– A peren kívüli megállapodás után kifizetett összeg jelentősen el szokott térni az eredetileg kért összegtől – világosította fel lapunkat dr. Berényi András ügyvéd. 

– Nincs általános százalék az eseteknél, hiszen függ a két fél rugalmasságától és az ügy jellegétől. A legutóbbi esetemnél például 127 milliót követeltek és 11 millió forint lett kifizetve a peren kívüli megállapodás után.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek