Celeb

Puszilgatni is szokta kedvencét Delhusa Gjon

Fr. Zs.

2017. február 11. szombat 11:00

<p>Az énekes-dalszerző minden állata családtagként él velük, még Dzsinó, a teknős is, aki egész nap szabadon „rohangálhat”. Csak vigyázni kell, hogy véletlenül rá ne lépjenek.</p>

– Dzsinó mocsári teknős, már tízéves. Amikor a párom hazahozta, gyufásdobozméretű volt. Imádtuk első perctől. Ugyan van neki nyári és téli lakja is, leginkább azt élvezi, amikor szabadon futkorászhat. A fürdőszoba a kedvenc helye, ott csetlik-botlik örömében, biztos azért, mert nyirkosabb, mint a többi helyiség. Egyébként úgy nevelkedett, mint egy kiscica, állandóan a pá­rom, Fanni mellkasán pihent. Én simogatni, pu­szilgatni is szoktam, mindig ki­érdemli – vallotta be Gjoni.

Azt mondja: a teknős elképesztő, mert kommunikál velük. Ha hívják, odamegy, és kö­veti őket. Előfordul, hogy ha vendégek vannak náluk, odakucorodik ő is, és figyeli a beszélgetést. Annyira koncentrál, hogy mindig abba az irányba fordítja a fejét, amerrôl épp mond valaki valamit. Egyszer viszont három napra eltűnt.

– Egy rét mellett lakunk, és két napig kerestük elemlámpával. Mint tűt a szénakazalban. Már éppen feladtuk, meg is gyászoltuk, amikor a teknőc a harmadik napon ott állt az ajtó előtt. Hazatalált. Teljesen ledöbbentünk, de nagy volt a boldogság is – mesélte a zenész.

Az állatok mindennap este hatkor kapnak vacsorát, ilyenkor Dzsinó a macskák társaságában várja, hogy ehessen. A páncélos lakótársa még a két kutya, Sam és Jessi is – mindketten a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványtól vannak. Sam ráadásul kicsit hiperaktív, turbókutya – ahogy Gjoni fogalmaz. Persze azért nagyon barátságos állat, a környékbeliekkel remekül kijön. A legfrissebb házi kedvenc pedig Shiva, aki egy három és fél éves kanca.

– Teljesen nyersen került ide hozzánk, mert Fanni nagyon ért a lovak betöréséhez. Vele se vallott kudarcot. Bár eleinte a paci fenékbe rúgott minket, most már viccelődünk egymással. Például bedugom a zsebembe az almát vagy a répát és jön, bökdösi a hátamat, hogy adjam neki oda az ételt. Amikor Fanni hazajön, elémegyünk a HÉV-megállóba az állatokkal. Ez körülbelül olyan száz lépés. Általában szőrén ülöm meg Shivát, a kutyák meg jönnek mellettünk. Aztán már maguk mennek haza. Együtt vágtázik a ló és a két eb, elképesztő látvány.

További cikkek

Gyász

Romlik az állapota, gyászol Sas József özvegye

Tűz

Horváth Gréta felgyújtotta Meggyes Dávid ruháit

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy különös nő, aki az egyik férfiből kisfiút csinál, a másikat a halálba kergeti

888.hu

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

life.hu

Ítéletidő! Figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat

magyarnemzet.hu

Deák Dániel: Nem lesz semmi a baloldal népszavazásából

szon.hu

Bogár sírt és remegett - A nyírvasvári férfi először nem akarta átadni a kutyát az állatmentőknek (videó)

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: íme, Máthé Dominik győztes gólja – videó

origo.hu

Hivatalos fizetőeszközként vezetnék be a bitcoint a földi paradicsomban

ripost.hu

Összeomlott a magyar színésznő Babicsek Bernát temetésén, nem bírta tovább

origo.hu

Váratlanul meghalt a fiatal magyar énekesnő

origo.hu

Békésen autózott a kihajtó felé, sikítani se volt ideje, és már az élete volt a tét - videó

origo.hu

Viharos szelet, hózáporokat hoz a hidegfront