Celeb

Bezárta az autóba kisfiát Rubint Réka

F. Zs.

2017. február 25. szombat 04:00

Élete legmegrázóbb élményeként őrzi a legkisebb Schobert gyerek, amikor mamája hagyta a kocsiban aludni. A fitneszlady már bánja a történteket.

Nem kérdés, hogy minden édesanya a lehető legjobbat akarja a gyermekének, sokszor azonban pont ez a jó szándék okozhat bajt és évekig maradandó rossz élményt. Így járt Schobert Zalán is, a fitneszcsalád legkisebb sarja, akinek egy békés délutáni szundikálása fordult nagyon rossz emlékű kalandba a túlóvatoskodó édesanyja miatt. 

Szerda este (Az 50 milliós játszma után) indul útjára a TV2 vadonatúj műsora, a „Vigyázat, gyerekkel vagyok!” című műsor, melyben adásonként három híresség és végtelenül őszinte gyerekei szerepelnek majd. A műsort Ördög Nóra vezeti, akinek a kérdéseire a kicsik rendre kikotyognak olyan otthoni pletykákat, amikről a híres szüleik szívük szerint soha, senkinek sem beszélnének. Így járt Rubint Réka is, aki a legkisebb fiával, Zalánnal jelent meg az első műsorban Dundika és Marián, valamint Tóth Frank és ikerlányai társaságában. 

A játékban az volt a kérdés, hogy mi volt a legrosszabb, amit Réka csinált Zalánnal? Erre válaszolta a szőke kis legény: „Bezártál a kocsiba, és az ablakon ugrottam ki!” 

Rubint Réka az arcát a kezébe temetve szégyellte magát az egykoron nagyon kellemetlen eseten, a stúdióban pedig nagy nevetés hallatszott. A híres édesanya természetesen rögtön megmagyarázta, hogy hogyan is történt mindez: 

„Elmondom a teljes sztorit. A saját garázsunkba álltam be, ahol tökéletes biztonságban van, és mivel olyan édesen aludt a hátsó ülésen, nem akartam felébreszteni. Az ő oldalán letekertem az ablakot, a másik ajtót résnyire nyitva hagytam és öt- percenként jártam ki ellenőrizni, hogy esetleg felébredt-e. Sajnos pont akkor nyitotta ki a szemét, amikor nem voltam ott, és kimászott az ablakon. Tudom, hogy ez megmaradt benne, mert megijedt, hogy nem vagyok ott, de nem akartam felkelteni, és tényleg biztonságban volt.”

Persze, enyhíti a történetet, hogy volt résnyire nyitva lévő ajtó, de sajnos egy ötéves gyermektől nem várható el, hogy ha pánikba esik, alaposan, higgadtan megszemléli környezetét és értékeli a lehetséges megoldásokat. Valószerűbb, hogy a lehető legközelebb lévő megoldást választja, s ez adott esetben az autó ablaka volt.

A pszichológus szerint nagy baj lehet egy ilyen apróságból is 

– Nagyobb kárt okozunk azzal, ha hagyjuk a gyereket a kocsiban aludni, és ezzel kitesszük őt annak, hogy egyedül ébred a nem megszokott környezetében, mintha felkeltenénk – mondja Csehák Hajnalka pszichológus. – Túlféltésnek hívják ezt a szülői viselkedést, de ilyen esetben már hanyagság is, mivel a kocsiban hagyás balesetveszélyes is, ha kimászik a gyerek. A gyermeket kizárólag a saját ágyában hagyjuk magára.

A pszichológus szerint, ha már megtörtént a baj, akkor sincs minden veszve, fel lehet oldani a gyermek lelkébe ékelődött traumát: – Beszélni kell róla, és meg kell ígérni, hogy soha többet nem lesz ilyen. És ezt be is tartani – mondja Csehák. – Meg kell kérdezni a gyerektől, hogy mit érzett, bár nem tudják a kicsik pontosan megfogalmazni az érzéseiket, ezért az a legjobb, ha eljátssza, vagy lerajzolja a vele történteket, így kifejezheti a gyermek az érzéseit képi módon vagy mozgással.

További cikkek

BOTRÁNY

Edina és új szerelme – Titokban randiztak egy wellness hotelben

Szexi

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Bréking: elfogták a szíven szúrt budapesti édesapa gyilkosát

borsonline.hu

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

life.hu

Sebestyén Balázs markáns véleményt fogalmazott meg Kulcsár Edináról: "Azt se tudja, merre van arccal előre"

zaol.hu

Tragédia a szomszédos Vas megyében: egy férfi a baleset helyszínén vesztette életét

origo.hu

Nagyon elbaltázta a Pixel 6 mobilok frissítéseit a Google, most próbál javítani

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

vg.hu

Oroszország bármikor offenzívát indíthat Ukrajna ellen

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: A legnagyobb hibát a hollandok ellen követtük el – Mikler

borsonline.hu

„Azt sem tudja, merre van arccal előre” - Sebestyén Balázs elmondta a véleményét Kulcsár Edináról

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak