Celeb

A Dal: menet közben írta át a dalszöveget Tóth Gabi

Nagy Daniella

2017. február 13. hétfő 10:00

<p>Bár az énekesnő maga is gyakorlott zsűritag, mégis örömmel fogadja A Dal ítészeinek véleményét. A dalszövegen azonban a közönség kedvéért változtatott.</p>

Forrás: Fejér Bálint

– Megfogadtuk Both Miklós tanácsát, bár valójában csak vissza kellett térnünk az eredeti szöveghez – mesélte lapunknak Tóth Gabi, aki régóta dédelgetett művészi álmát és a magyar őserőt bontakoztatja ki A Dal színpadán. – A Hosszú idők stúdiófelvételekor a katartikus hangulat és az átszellemülés miatt nem vettük észre, hogy „karmaikkal” helyett „karmaival” került a felvételre, ezt helyesbítettük.

Nem ez volt azonban az egyetlen változtatás a Hosszú idők dalszövegében: a karakteres „adjatok egy kanalat, szíven szúrom magamat” mondat helyét egy teljesen új mondóka vette át, aminek az okát Tóth Gabi részletesen ki is fejtette nekünk.

Ők a döntősök

Kanizsa Gina – Fall Like Rain

Pápai Joci – Origo

Radics Gigi – See It Through

Soulwave – Kalandor

Tóth Gabi & Freddie Shuman feat.

Lotfi Begi – Hosszú Idők

Leander Kills – Élet

Závodi és Berkes Olivér – #háttérzaj

Kállay Saunders Band – Seventeen

– Nekem fontos az, hogy az emberekben egy minimális rossz érzés se merüljön fel a dalomat hallgatván, és ugyanakkor azt is szeretném, hogy mindenkinek átmenjen ez a központi rigmus, ami egyébként szerves eleme a magyar népi kultúrának – az önkifejezés eszköze és a dalomban is fontos üzenetet képvisel. Az „adjatok egy madarat, elrepítem magamat” sokkal kellemesebb a fül és a lélek számára is, a dalommal a szeretetet szeretném képviselni a színpadon – tudhattuk meg Tóth Gabitól, akit közel 13 éve tartó pályafutása során számos oldaláról ismerhettünk meg – és bár ő maga is ült már zsűriszékben, most mégis örömmel és kíváncsisággal hallgatja az általa nagyra értékelt szakmai zsűri véleményét. Úgy gondolja ugyanis, hogy a szakmabeli embereknek össze kell tartaniuk, hiszen együtt képesek csak igazán segíteni egymást.

Závodiék nyerő páros

Závodi Marcel és Berkes Olivér nagyszerű művészi kettőst alkot a színpadon, látszólag tökéletesen kiegészítik egymást. A közös hullámhossz titkáról A Dal szombati elődöntőjén meséltek nekünk.

– Szerintem az egyik legjobb közös tulajdonságunk, hogy mindketten érzelmesek vagyunk, és intenzíven tudjuk átélni a boldogságot és a szomorúságot is. Én viszont még sosem éreztem úgy magam, hogy csak boldog vagy csak szomorú vagyok, és egy dal is az érzelmek váltakozása során jöhet létre – osztotta meg lapunkkal gondolatait Závodi Marcel, amivel Berkes Olivér is egyetértett. – A dalunkban is megjelenik ez a kettősség. Nemcsak boldogság és csak szomorúság van, hanem ott van például a vonzás és a taszítás: létrehoz az emberben egy belső vívódást, ami gondolkodásra késztet. Ezért van például az, hogy isteni dalok születnek szerelmekből és szakításokból – fejtette ki véleményét Berkes Olivér.

További cikkek

Szakítás

Hat évvel korábban ugyanazért hagyta el vőlegényét Kulcsár Edina, mint most Csutit

Fotó

Vége a találgatásoknak: Tóth Andi szülinapján mutatta meg, ő a hercege

Ez is érdekelhet

vg.hu

Gattyán György az utcán toborozza a képviselőjelölteket

metropol.hu

Drámai képet posztolt a magyar énekes: tragédia történt hajnalban – Fotó!

life.hu

Mélyaltatásban szülte meg kislányát a covidos magyar kismama

magyarnemzet.hu

Közös nyilatkozatban határolódtak el Márki-Zay Pétertől

origo.hu

Rákaptak az invazív kagylókra a balatoni pontyok

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Soha nem látott híd épül Sátoraljaújhelyen

nemzetisport.hu

PL: Suárez ajánlatot kapott az Aston Villától – sajtóhír

life.hu

Az életükkel játszanak az idősek - Valós veszélyt jelentenek az illegális otthonok

heol.hu

Két ember halálához vezetett a kerecsendi férfi felelőtlen száguldozása

origo.hu

Tom Hanks svéd filmsiker amerikai remake-jében szerepel