Celeb

Szívrohamot kapott Agárdy Gábor özvegye

D. A.

2017. január 16. hétfő 04:30

<p>Boriska néni a családja autójában lett rosszul, így azonnal kórházba került. Az intenzív osztályt így sem tudta elkerülni.</p>

„Az égből most is vigyáz rám Gabi” – vallotta a színészóriás Agárdy Gábor özvegye tizenegy évvel ezelőtt, miután szeretett férje hosszú, súlyos betegség után örökre lehunyta a szemét. És az asszony jól érezte. Tényleg őrangyal vigyáz rá, és ez a szeretet ünnepén, pontosan szenteste be is bizonyosodott. A 85 éves Rácz Boriska szívinfarktust kapott, perceken múlott az élete. A csodával határos módon akkor lett rosszul, amikor még a szerettei autójában ült. Az asszony tudja, ha percekkel korábban száll ki a kocsiból, akkor otthon, egyedül éri utol a roham, és nem tudott volna segítséget hívni. 

Férje halálát máig nem heverte ki, soha nem is fogja, ő és a kórház munkatársai, ahol fekszik, tartják benne a lelket. Agárdy nénit még hetekig gondos kezek ápolják, hogy felépüljön.

– Most már jól vagyok, tudok sétálni a kórház folyosóján. Nagyon rendesek velem, szeretek itt lenni. Egy darabig még a kórház vendégszeretetét fogom élvezni – árulta el a Borsnak Agárdy özvegye, akivel csak telefonon tudtunk beszélni. Az idős asszony hálát ad a sorsnak, amiért kegyes volt hozzá.

– A Jóisten velem volt szent­este, mert nem egyedül az otthonomban kaptam szívinfarktust, hanem amikor a rokonok vittek haza. Útközben jött a rosszullét. Felvittek a lakásomba, és azonnal jött a mentő. Bevittek a Kardiológiai intézetbe, ahol majdnem egy hétig az intenzív osztályon feküdtem – emlékezett vissza a Kossuth-díjas művész özvegye a félelmetes éjszakára, aki hatalmas erőről tett tanúbizonyságot, mert nem ez volt az első szívinfarktusa. A szeretetnek és a törődésnek köszönhetően Boriska néni bizakodik, reméli, mihamarabb hazamehet, noha jól érzi magát a kórházban is.

– Tegnap rám tettek egy EKG-t, jók az eredményeim. Hálás vagyok a családomnak, a barátoknak és a kórház munkatársainak, hogy ennyire szeretnek és törődnek velem.

Agárdy Gábor

Agárdy 1964-ben lett a Nemzeti Színház társulatának tagja, 1989-ben örökös tag címet kapott. 2000-től a haláláig a Pesti Magyar Színház művésze volt. A Nemzeti Színház falai között több mint félszáz szerepet formált meg. Filmes és televíziós szerepeivel együtt alakításainak száma meghaladta a százat. Kitüntetései, díjai megszámlálhatatlanok. Feleségét az orvosok felkészítették a gyászra, Agárdy hosszú betegség után a kórházban hunyt el.

További cikkek

Kérdés

Csutiék még kereshettek is a váláson

Gólyahír

Most jelentette be Nádai Anikó: gyermeket vár

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában

ripost.hu

Hét megyére adtak ki riasztást: brutális idő közelít az ország felé

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

mandiner.hu

Menczer Tamás: 35 projekt indulhat el a Pest megye 2. választókerületben

zaol.hu

Halálos vonatbaleset Vas megyében: egy autó vonattal ütközött egy vasúti aluljáróban

origo.hu

Több mint 62 milliárd forintnak megfelelő eurót adnak egy Rembrandt-festményért

nemzetisport.hu

Videó: amikor Adrian Lewis vakon dobta be az utolsó nyilát a tripla 20-ba

origo.hu

Kézilabda Európa-bajnokság: több mint 800 ezer fogadás a három magyar meccsen

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 20.: a Szűz fontos tanulságokat kap a sorstól, a Bika szerencsés valamiben

life.hu

"A Hercegem" - Szexi férfi társaságában töltötte a születésnapját Tóth Andi - Fotó

origo.hu

Minden emberben van egy "halálóra", ami előre megmutatja, mikor hal meg