Celeb

Kabát Péter: Többé nem eszünk kacsahúst!

V. Zs. 

2017. január 7. szombat 11:30

<p>Haszonállatot tartott házi kedvencként Kabát Péter és kedvese, Róka Adrienne.</p>

Forrás: Végh István

– A párom egyik kedvenc állata a kacsa, és régi vágya volt, hogy legyen is neki – fog a különös történetbe a jelenleg Győrben játszó labdarúgó. Mivel úgy gondolta, ideális kedveskedés lesz, ha meglepi barátnőjét egy kiskacsával, tavaly ősszel eladó példányok után nézett az interneten. – Edzés után elugrottam egy idős bácsihoz, aki azt mondta, ezek a madarak társaságkedvelők, így végül hármat vettem tőle. Hazaérve betettem őket a fürdőkádba, úgy vártuk együtt Adrit, hogy megjöjjön. Volt is nagy meglepetés és öröm!

Mivel a hápogó szárnyasok nem éppen lakásba való állatok, Péterék utánaolvastak, hogyan is tudnák ideális körülmények között tartani őket.

– Elkerítettünk nekik egy részt, vettünk egy kis faházat, szénát, faforgácsot. Illetve mindenféle finomságokat: a kisebb halakat nagyon szeretik, és a kacsatápot is sűrűn kellett hozni nekik – meséli a sportoló. – Emellett két nagyobb tálat is beszereztünk nekik, hogy abban pancsolhassanak.

A családtagok és a barátok persze jót nevettek azon, hogy mire adta a fejét Peti és Adri, ugyanakkor azt is látták, milyen jól kijön az ötös.

– Még a tár­­sasház kertjébe is le­jártunk, ahol a kis kedvenceink nagy örömmel szaladgáltak utánunk. Viszont mindent együtt csináltak. Ha az egyikük megunta és lefeküdt, a többiek azonnal követték.

Hápi, Ducky és Pelyhes azóta elég nagyot nőttek. A korábban sárga kis jószágok kifehéredtek, s a helyigényük is nagyobb lett.

– Mivel az ünnepek miatt amúgy is elutaztunk, úgy döntöttünk, hogy levisszük a kacsákat Valkóra, a rokonainkhoz. Ott más állatok is vannak, és sűrűbben lehetnek szabad levegőn. Nagyon barátságos és kedves jószágok, hamar a szívünkhöz nőttek, nehezen váltunk meg tőlük. Mivel terveink között szerepel, hogy valamikor kertes házba költözünk, akkor első dolgunk lesz újra magunkhoz venni a triót – mondta a labdarúgó, hoz­zátéve: az egész történet ar­ra biztosan jó volt, hogy eldöntötték, so­ha többet nem esznek kacsahúst.

További cikkek

Gyász

Lesújtó hírt jelentett be a színház: elhunyt a 43 éves magyar színész

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Egy héten belül másodszor gyilkoltak újságírót Mexikóban

metropol.hu

Hatalmas bejelentést tett Kulcsár Edina, felrobbantja a netet

origo.hu

Utolértek egy autót Pécelen, amit a sofőr művelt, olyat csak filmekben látni - videó

hirtv.hu

Lezárt akta: A vendégseregben volt a tolvaj

szoljon.hu

Eltűnt egy 11 éves zagyvarékasi lány

origo.hu

Világít a koronavírus a szájmaszkba tehető betéten

nemzetisport.hu

Everton: már Angliába utazott, napokon belül kinevezhetik az új menedzsert

origo.hu

Rekordsebességgel száguldott a vonat Újvidék és Belgrád között

life.hu

Gyász: tragikusan fiatalon hunyt el a magyar színművész, rendező

nemzetisport.hu

MU: Lingard ismét kölcsönbe kerülhet, de most nem a West Ham csapna le rá

life.hu

Intim fotót tett közzé Csuti - Vajon készítette a képet?

origo.hu

Gyanútlanul álltak az autósok és motorosok a pirosnál, hátulról jött a gyilkos, fékhibás kamion