Celeb

Három milliós szerelmi karkötőt visel Sarka Kata – Ki lephette meg vele?

Bors

2017. január 17. kedd 04:00

Drága és elegáns ajándék az a karperec, amelyet egy luxuscég a szerelmeseknek alkotott meg fél évszázada. Sarka Kata augusztus óta viseli.

Forrás: Facebook

Nem akármilyen karperec bukkant fel Sarka Kata csuklóján: a világhírű Cartier luxusmárka Love Bracelet-nek, azaz szerelmi karkötőnek elkeresztelt ékszerét 1969-ben ál­modta meg a tervezője, Aldo Cipullo. Az ékszer két félkörből áll, melyeket csak egy speciális csavarhúzóval és csavarokkal lehet a csuklón rögzíteni. Amikor piacra dobták, az volt a szabály, hogy magának senki nem veheti meg, általában a férfiak lepték meg vele igaz szerelmüket. Ezt az előírást azóta törölték, azaz a hölgyek saját maguknak is kedveskedhetnek vele.

Az ékszerhez fűződik egy másik legenda is: a karkötőt nyitó speciális csavarhúzót, kulcsot egy nyakláncon viselik. Ez általában annál a férfinál van, aki vá­sárolta a karperecet, és a két fél kötődését, szerelmét, összetartozást szimbolizálja.

16 milliót is kóstálhat

Ránézésre úgy tűnik, hogy Sarka Kata ékszere nem a legegyszerűbb, nem is a legdrágább, négy értékes gyémánt díszíti, a cég hivatalos honlapja szerint úgy hárommillió forintot kóstálhat. De a kínálatban van olyan tizennyolc karátos fehérarany, gyémántokkal kirakott verzió is, amelyért tizenhatmilliót kérnek.

A közösségi oldalára feltett fotói alapján Sarka Kata karján először augusztus végén, nem sokkal házassági válsága kipattanása után tűnt fel a szerelmi karperec. Ezt követően azonban szinte alig van kép, hogy ne látnánk rajta – talán annak köszönhetően is, hogy nem lehet csak úgy le- és felven­ni. Fotózás, család, kutya, műsorvezetés – a modell-műsorvezető karján szinte mindig ott díszeleg az értékes kiegészítő.

Természetesen szerettük volna megtudni, hogy a Hajdú Pétertől válófélben lévő, kétgyermekes anyuka hogyan tett szert az értékes és mindenképpen szimbolikus darabra, ezért aztán tárcsáztuk a telefonszámát.

– Valóban hordom, ez tényleg szép ékszer, nagyon szeretem – mondta Kata a Borsnak, de arra nem akart reagálni, vette vagy kapta. Ezért ez ügyben egyelőre csak találgatni lehet.

Világsztárok hordják

A karkötő a mai napig státuszszimbólum: Tom Cruise Katie Holmest is meglepte vele Suri születésnapján, de viseli Lindsay Lohan, a Kardashian lányok, Iggy Azalea, Pippa Middleton, volt Elizabeth Taylornak is. 

További cikkek

Anyaszült

Mindenét megmutatta a szupermodell húga, elölről-hátulról

Vége

Már a nevét is megváltoztatta Kulcsár Edina

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Heti angyalhoroszkóp: az égiek választ adnak a kérdéseinkre

888.hu

Legyünk jól reakciósok!

life.hu

A magyar színésznő vallomása: "Volt dolgom nős férfival"

magyarnemzet.hu

Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

szon.hu

Tombol az omikron - ennyi az új fertőzött Szabolcsban

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

NB I: a ZTE kölcsönvette a Puskás Akadémia középpályását – hivatalos

origo.hu

Új fővárost szavaztak meg egy 273 milliós országnak

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

MU: Ha Martial hazudik, végleg meg kell szabadulni tőle – Ferdinand

borsonline.hu

Gyönyörű, szőke hajú lány tűnt el – családja könyörög a segítségért

origo.hu

Az egész világon példátlan újítást vezettek be az Audi győri üzemében