Celeb

Életveszélybe sodorta magát az éhezéssel Peller Anna

kbv

Létrehozva: 2016.12.08.

Egy hónapig semmit nem evett, csak ivott Peller Anna. A színésznő most elismeri, kamaszkori butasága árát még ma is fizeti.

Forrás: Cser Dániel

Kevesen tudják ma már, de Peller Anna és testvére, Ma­riann is duci, sőt talán kimondhatjuk: kifejezetten túlsúlyos gyerek volt. Anna már általános iskolás korában is száz kilót nyomott, súlya miatt állandóan csúfolták. Az Operett színésznője a középiskola második osztálya után gondolta azt, elég volt a megaláztatásokból, ő bizony már soványan kezdi a harmadik évfolyamot és meglepi osztálytársait.

– Azt akartam, hogy látványos legyen a változás, hogy mindenki csak bámuljon. Ezért egy hónapig konkrétan nem ettem, csak ittam. A vége felé is csak egy-két paprikát. A szüleimnek természetesen semmit nem mondtam erről, mindig hazudtam valamit, hogy már ettem, vagy hogy felviszem a szobámba az ételt, mert tanulnom kell. Aztán persze kidobtam. Annyira elszánt voltam, hogy az agyam is kikapcsolt, egyáltalán nem éreztem éhséget – mesélte Anna, aki akkor egy hónap alatt közel harminc kilótól szabadult meg.

– Valóban látványos volt a változás, csak nem érte meg. Egy nap, amikor Mariannal mentünk be az iskolába, és szálltunk le a buszról, egyszerűen összeestem. Szédültem, összevissza vert a szívem. Mentőt hívtak hozzám. A mai napig emlékszem, mit mondott a mentőtiszt: „maga nem is kövér”. Persze, látott volna csak egy hónappal korábban! – folytatta Anna, aki úgy gondolja, közel állt az anorexiához, ha akkor nem lesz rosszul, valószínűleg egy életre megbetegszik.

– Annyira megijedtem, hogy felhagytam a koplalással. Két hónap alatt vissza is híztam a súlyomat. Azóta sem koplalok, ha akarnék, sem tudnék, ugyanis úgynevezett aurás migrén gyötör, ha megvonom magamtól a szénhidrátot. Nem látok, szédülök, a szervezetem így emlékeztet. Nem tehetem meg sem a kislányommal, sem a színházzal, hogy rosszul leszek – magyarázta a színésznő, akinek férje segített végül a fogyásban, pedig eredetileg azt a duci lányt szerette, akit megismert.

– Mikike volt az első, aki elfogadott, 26 éves voltam, amikor elkezdtünk járni. Imponált, hogy csodaszépen kigyúrt volt, sokat edzett, egy idő után pedig én is mentem vele az edzőterembe. Meglepő volt, hogy edzek és fogyok, és mivel fogytam, volt látható eredmény, egy idő után elkezdtem az étkezésre is figyelni – mesélte a most 71-72 kilós színésznő. – Szeretném, ha egyszer 69 lennék, hogy hatossal kezdődjön a súlyom, de koplalni nem fogok érte, az biztos – szögezte le.

Életveszélyes a koplalás

Ha tetszik, ha nem, az emberi szervezet a táplálékból veszi fel az energiát, ami az egész test működéséhez szükséges. Még a vérnyomás fenntartásához is kell enni. Ha a szervezet nem jut tápanyaghoz, a zsír- és szénhidrátraktárait kezdi kiüríteni, így rövid idő alatt látványos lehet a fogyás. Az éhségérzettel azonban beindulnak bizonyos biokémiai folyamatok, amelyek a hormon- és idegrendszeri működésre is hatással vannak – magyarázta belgyógyász szakértőnk.Éhezéskor vagy koplaláskor az első tünet a vércukorszint csökkenése, majd lassan a vegetatív idegrendszer is felmondhatja a szolgálatot, következik a pulzuslassulás, a szívritmuszavar és a vérnyomásprobléma. Nem ritka az ájulás, sőt drasztikus esetben a halál sem – mondta a szakértő.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek