Celeb

Gyilkos döntésről beszélt Harry herceg

Bors

2016. november 16. szerda 16:30

A 32 éves királyi sarj meglátogatta a Joyful Noise kórust, mely egy szexuális egészségügyi jótékonysági szervezettel közösen dolgozó HIV-fertőzött énekes csoport, és arra kérte őket: beszéljenek a betegségükről, hogy így segítsenek megszüntetni az azzal kapcsolatos megbélyegzéseket.

– Azt gondolom, hogy nem szüntethetőek meg a betegséggel kapcsolatos előítéletek, hacsak ti nem mertek beszélni róla. Nem beszélni valamiről gyilkos döntés lehet. Az emberek boldogan teszik szóvá, ha a legkisebb gyermekük rákban szenved, még akkor is, ha ebbe lelkileg beletörnek, de ha egy másik gyermekük HIV vírustól szenved, azt eltitkolják. Harminc évvel ezelőtt ez a betegség halálos volt, de kutatók vére és izzadsága árán sikerült valamiféle megoldásra lelnünk. Valami oknál fogva van az embereknek egy csoportja, akikhez ez az információ még nem jutott el. Már pedig erről mindenkinek tudnia kell, és tőletek akarják hallani, nem tőlem.

A lánghajú herceg már júliusban is a HIV-vel kapcsolatos tudatosság növelésén dolgozott, amikor úgy teszteltette magát, hogy azt élőben tudósították a Facebookon.

A kórus néhány tagja azzal reagált a felkérésre, hogy véleményük szerint ez a legnagyszerűbb dolog, amit Harry valaha is tett, a herceg válasza pedig erre az volt, hogy ez az egyik legegyszerűbb mind közül.

Ezzel egyidőben Juley Ayres, a londoni Mildmay Mission Hospital kommunikációs managere azt nyilatkozta:

– Számos páciensünk a betegséggel kapcsolatos megbélyegzés miatt fél felfedni, hogy HIV vírusban szenved, ez pedig elképesztő szorongást okoz számukra. A megbélyegzés és a megkülönböztetés a két fő oka annak, hogy az emberek nem merik teszteltetni magukat, emiatt pedig nem kapják meg az életmentő gyógyszereket. Szervezetként mély hatást gyakorol ránk, és nagy örömmel tölt el minket, hogy tanúi lehetünk Harry herceg megbélyegzés elleni munkájának. Felhívja a figyelmet a tesztelés fontosságára, és segít az embereknek tudatossá válni a HIV-vel kapcsolatban. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy bármilyen szinten is támogathatjuk ezt a folyamatot.

További cikkek

Utolsó

Ez volt Csollány Szilveszter utolsó tévés szereplése - videó

Videoklip

Most jött ki Kulcsár Edina első saját dala: súlyos dolgokról énekel

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Orbán Viktor a hétvégén Madridban európai konzervatív vezetőkkel tárgyal

borsonline.hu

Aprócska tangában pucsít a bombatesű pornós - 18+

life.hu

Kegyetlen időszakon van túl Bíró Ica: itt kezd új életet - Videó

zaol.hu

Piros bikiniben pihent a jakuzziban a hévízi szépség

origo.hu

Célba ért a James Webb űrteleszkóp

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Köszönet a horvátoknak, hogy nyertek Izland ellen!”

origo.hu

Megbírságolta az egyik legnagyobb hazai biztosítót az MNB

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek nem játszanák le a helyosztót, ha nem jutnak elődöntőbe

life.hu

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó megmutatta 17 éves lányát: Emma kész nővé cseperedett - Fotó

mandiner.hu

Márki-Zay Péter „csacsiságot” beszélt: nem zárták be, és nem is tervezik bezárni a traumatológiát Szombathelyen

origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki, Kecskeméten gyártott Mercedesek válhatnak veszélyessé