Celeb

Fejős Éva: Olyan jó karban vagyok, mint egy harmincas – interjú

Fái

Létrehozva: 2016.11.26.

Már hét hónapos terhes a 49 éves írónő. A magyar Danielle Steel, a romantikus regénygyáros gyönyörű kismama, ráadásul vagány is, hiszen két hónappal a szülés előtt még Thaiföldre utazott.

Mikor születik a baba?

Január végére várjuk.

A gyermeke apjáról csak annyit tudni, hogy orvos. Hogyan ismerkedtek meg?

Húsz éve vagyunk együtt. Akkor a Képes Európánál dolgoztam, és egy vacsorán ismertetett össze minket a főszerkesztőm, Körmöczy Éva. Fél évig csak barátkoztunk, de közben vágytam rá. Tudtuk, hogy más lesz belőle, de megteremtettük az alapokat. Mielőtt találkoztunk, szerettem az izgalmakat az életben minden szempontból. És a rosszfiúkat! Olyan jó volt, hogy jött valaki, akibe nemcsak beleszerettem, de akiben meg lehetett bízni. Megtanított a türelemre, hogy nem kell minden gondolatomat azonnal kimondani. Én azt tanítottam neki, hogyan lehet az élet minden percét élvezni. Hogy magunkra is kell időt szánni, hogy néha meg kell állni.

Mitől működik jól a kapcsolatuk?

A párom kommunikációs zseni, ki tudja mondani az érzelmeit. Igazi férfi, rengeteg empátiával. Reggeltől estig képesek vagyunk bármiről beszélgetni és nevetni. A szerelem mellett fel tudunk nézni a másikra. Neki folyamatosan vannak tervei, ami inspirál engem is. Könyvet írok, kiadóm van és megcsináltam a saját magazinomat. Mindenki azt mondta, hogy őrültség, de megcsináltam. Abban, ahogy a jövőt tervezem, sokat tanultam tőle. Emiatt mertem vállalni gyereket.

Arra gondol, hogy 49 évesen?

Igen. Az első nőgyógyászom szerint  25–32 éves kor közt ideális szülni. Nekem ez semmilyen szempontból nem lett volna ideális. Sose zártam ki, hogy lesz gyerekem, de jól elvoltam abban, ami volt. Tisztában vagyok azzal, hogy nem ez az ideális kor, nem is bátorítok senkit erre.

Mikor döntött úgy, hogy akar gyereket?

Negyven után éreztem, hogy jó, jöjjön. Nem jött. Azért kaptam Minőségi Újságírásért Díjat, mert anyagokat készítettem a meddőségről, mégsem léptem. Egészségesen éltem, min­den­nap futottam, ezzel zártam ki a stresszt. A nőgyógyásznak tovább kellett volna küldenie. Végül fogtam magam, és elmentem dr. Konc Jánoshoz. Kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködésem van. Újabb hónapok telnek el, míg a szakember beállítja. Aztán kiderült egy átjárhatósági probléma is, műteni kellett a petevezetékemet. Ha nem jött volna össze spontán a terhesség, akkor elmegyünk lombikprogramra. Meditáció, futás, kutyasétáltatás, megállni a jó pillanatokban – le tudtam vezetni a stresszt. Az orvosom azt mondta, olyan jó karban vagyok, mintha harmincas lennék, így meg tudtam őrizni a reményt.

Tényleg nem is látszik többnek.

Sok orvos kérdezi a negyven feletti pácienstől, hogy mit akar a maga korában? Szerintem nagy tévedésben vannak, akik a negyvenes nőket leírják! Miért? Sok oka lehet annak, hogy nem fiatalon vállal egy nő gyereket. Egzisztenciálisan nem áll készen, nincs, vagy nem megfelelő a párkapcsolata. Mielőtt ítélkezünk, érdemes arra gondolni, hogy mindenki mögött van egy komoly történet és jó néhány küzdelmes év.

Hogy viseli az áldott állapotot?

Nem érzem, hogy várandós vagyok, csak ha a cipőfűzőt kell bekötni. És kevesebbet bírok enni. Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, naponta kaptam injekciókat, vagy adtam be magamnak. Sokan nem értették, miért akarok hét hónapos terhesen Bangkokba repülni a párás negyven fokba. Mert arra vágytam. A negyven fokra, tengerre. Az orvosom is azt mondta, repüljek nyugodtan.

Hogy áll az anyasághoz?

Szerettem volna, hogy sikerüljön, és közben természetesen volt bennem némi félelem is. Hogy változik az életem? Minden rendben lesz a babával? Az életem változott, lelassult. Most jelent meg az Újra veled, Sydneyben, de a jövő nyári regényemet is szeretném befejezni, mire megszületik. Ki tudja, lesz-e időm mellette írni? Ahogy majd ő akarja. Most olyan kis cukin viselkedik bennem! Lehet, ez csak megtévesztés, de remélem, hogy kint is ilyen és imádnivaló baba lesz!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek