Celeb

Anyukája rokkantkártyájával bukott le Jordán Adél

GYLF

Létrehozva: 2016.11.18.

Komoly pénzbírság, de akár szabadságvesztés is járhat a Katona József Színház színésznőjének vétségéért. Jogtalanul használta anyja, Lázár Kati kártyáját.

Alig egy héttel ezelőtt Jordán Adél életre szóló leckét kapott a sorstól: a Budapesti Katona József Színház művésze az édesanyja, a Kossuth-díjas színésznő, Lázár Kati rokkant-kártyáját használva parkolt a fővárosban – a rendőrök azonban lefülelték. A Borsnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata meg is erősítette a hírt. 

– 2016. november 9-én a délelőtti órákban került sor rendőri intézkedésre, mert egy gépjárművel fizetős övezetben parkoló hölgy mozgáskorlátozottak részére kibocsátott parkolási igazolvánnyal parkolt, de annak tulajdonosa nem tartózkodott a helyszínen – közölték, majd  hozzátették: közokirat-hamisítás miatt indítottak eljárást.

Információink szerint a színésznőt gyanúsítottként hallgatták ki. Megkeresésünkre az ügyészség szintén megerősítette: közokirat-hamisítás bűntette miatti ügyben terveznek bíróság elé állítást.
Természetesen szerettük volna megkérdezni Jordán Adélt is. Érdekelt volna minket ugyanis, mi vitte rá arra, hogy  közeli rokona igazolványával próbált meg pénzt és időt spórolni. A színésznőt hosszas keresgélés után, telefonon értük el, ám miután részletesen tájékoztattuk, mivel kapcsolatban keresnénk, csak annyit közölt: nem szeretne nyilatkozni.

Beszélgetésünket követően néhány perccel a színésznő édesapja, Jordán Tamás is bejelentkezett telefonon. Őt még azelőtt kerestük, hogy Adélt elértük. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, színigazgató, Érdemes művész és egyetemi docens kérdésünkre egy percig sem tagadta: tud az esetről. 

– Sajnálom, ami történt és hiszem, hogy a jövőben nem fog ilyen előfordulni – mondta a Borsnak lánya ballépése kapcsán. Lapunk egy jogászt is megkérdezett, mire számíthat a színésznő majd a bíróságon.

– Közokirat-hamisításért alapesetben három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetnek, de a bírósági gyakorlat szerint az úgynevezett intézkedést lehet valószínűsíteni: azaz megrovást, próbára bocsátást vagy a jövedelmi viszonyokkal arányban álló pénzbüntetést szoktak kiszabni, amelyek – eredményes megvalósulásukat követően – nem járnak priusszal – mondta dr. Bacsek György.

Kinek jár?

Rokkant-parkolókártyát súlyos mozgáskorlátozott, látási, érzelmi, illetve mozgásszervi fogyatékos, vak, gyengénlátó, továbbá autista igényelhet. A dokumentummot a mozgáskorlátozott személy vagy az őt szállító jármű vezetője használhatja és közlekedhet, illetve várakozhat gyalogos, valamint gyalogos és kerékpáros övezetben, s úti célja érdekében behajthat számos behajtani tilos táblájú útra. Használhatja a mozgássérült-parkolót és ott is megállhat a járdán, ahol az nem megengedett. A rokkantkártyával való visszaélés közokirat-hamisításnak számít.

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatja el

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek