Celeb

Friderikusz szinte mindenkit kiosztott, aki a TV2-nél dolgozik

Bors

2016. október 13. csütörtök 13:45

A műsorvezető rengeteg dologról beszélt az <a href="http://index.hu/kultur/media/2016/10/13/orban_egykoron_nem_rendelt_volna_propagandariportokat_a_tv2-tol/" target="_blank">Indexnek</a> adott interjújában, a TV2-től való távozásáról, Kökény-Szalai Vivenről, Andy Vajnáról, Hajdú Péterről, Hajós Andrásról és Till Attiláról is.

TV2

A csatornától való távozásáról azt mondta, hogy Andy Vajnával már 25-30 éve ismerik egymást, de amikor a filmügyi biztos megvette a csatornát nem beszéltek, csak akkor, amikor Fridi közleményben jelezte, elhagyja a csatornát.

„Vajna már aznap este hívott, méltatlankodott, és rögtön Hajdú Pétert okolta az előállt helyzetért. Azt mondta, konkrétan tudja a Blikk szerkesztőségétől, hogy Hajdú súgta meg nekik, hogy én is csatlakozom az újra induló Napló stábjához.

Pedig ebből annyi volt csak igaz, hogy Hajdú telefonon elújságolta neki, hogy úgy néz ki, ő gyártja majd a műsort, és ehhez szeretné megnyerni Friderikuszt is.

Kökény-Szalai Vivien

A baja elsősorban a csatornánál Kökény-Szalai Viviennel volt, aki Vajna érkezésével szinte egyidőben lett a csatorna hírigazgatója. Miatta, illetve lejáratókampányai (Pukli István, Juhász Péter, Spéder Zoltán ellen) miatt telt be Friderikusznál a pohár. Kökény-Szalai nevét egyszer sem kiejtve azt mondta a showman:

Az én szervezetem az ilyen neveket nemigen képes megjegyezni, mert nagyon egészségesen működik a természetes védekező mechanizmusom.”

De nem csak ő kellett a felmondásához, hanem – ahogy említette – Hajdú és a naplós pletyka is. Ha a Naplóhoz leigazolt volna, csak arra lett volna jó, hogy „velem akarják legitimálni ezt a mocskos folyamatot”.

Andy Vajna

A felmondása után többször is beszélt Vajnával, rendszeresen felhívta, hogy visszacsábítsa a csatornához. „Vajna sok szempontból nem érti, hol él. Nem mentegetni akarom, de szerintem nincs tisztában a jelenlegi politika borzalmas természetével és zsarnoki-zsákmányszerző működési mechanizmusával.”

Csak három feltétel teljesülése mellett menne vissza a csatornához:

  1. ha kirúgná Vajna Kökény-Szalai Vivient,
  2. ha adna neki egy rakás pénzt, hisz a szerződéskötés miatt elveszítheti az arcát
  3. valamint, ha egy szórakoztató műsor mellé kap egy politikait is, amibe nem szól bele senki.

Vajna azonban csak mosolygott a feltételein.

Tilla és Hajós András

Friderikusz arról is mesélt, hogy beszélt Tillával, „aki folyamszerűen szidta nekem a TV2-t, hogy az mekkora Fidesz-fészek lett, és tűrhetetlen, ami ott folyik.” Friderikusz jelezte, ő lassan lelép, amire Tilla csak bólogatott megértő arccal. „Ehhez képest ő azóta is folyamatosan ott virít a TV2 képernyőjén, és az arcát adja nem is egy, hanem több műsorhoz is.”

Hajósról azt mondta „az utóbbi tíz-tizenöt év szerintem legszámottevőbb tévés tehetsége”. Márciusban telefonon beszéltek, akkor Hajós azt mondta, hogy maradnia kell „a tavaszi gyerek-tehetségkutató műsor zsűrijében, ugyanis ha váratlanul lelépne, az ügyvédje szerint 20-25 milliós kártérítésre kötelezhetnék.” Ezt megértette akkor Friderikusz, de Hajós továbbra is ott maradt, és újabb műsort, a Sztárban sztárt is elvállalta Hajós: „nem jelent számára különösebb erkölcsi problémát, hogy ő maga az Orbán-rendszer tévéjét teljes mellszélességgel erősíti.

Friderikusz Tilláról és Hajósról összességében úgy beszélt: „Orbán rendszerét viszont nem elsősorban a hívek, hanem ezek az ürügykereső, gyáva és megalkuvó magatartások tartják életben. A legtöbb, a rendszer gátlástalanságával egyébként egyet nem értő embernek mindig akad egy «kézenfekvő» magyarázata a saját menthetetlen viselkedésére, megalkuvására. (…) Orbán pontosan az ilyen emberekre számított, amikor kiépítette a rendszerét, tudta, hogy az emberek többsége behódol, ha egzisztenciális nyomásnak teszik ki.”

További cikkek

Szexi

Öt éven keresztül a hazát védte, most pornófilmekben fegyverezi le a férfiakat

Veszteség

Koltai Lajos: Őrzöm a feleségem fotóját

Ez is érdekelhet

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 28.: az Ikrek az igazat látja, a Szűz új felismerésekre bukkan

she.life.hu

Azt hittem, hogy barátok vagyunk, erre kiderült, hogy csak ágyba akarsz vinni

hirtv.hu

Több százmilliós fogás Pásztón: kocsikat, motorokat, mindent lefoglaltak a rendőrök +VIDEÓ

teol.hu

Gyalogost gázoltak, teljes útzár a 63-as úton

origo.hu

Gombócérés a torokban: az izmok ellazítása is segíthet

mindmegette.hu

Élelmiszerár-stop: ez minden boltban kötelező lesz, senki nem ússza meg

vg.hu

A svédek nem javasolják a gyerekeknek az oltást

ripost.hu

Ezért érdemes most összegyűjtened 10 tojásos dobozt

nemzetisport.hu

Férfi kézi: hat játékost igazolhat a Tatabánya, Székely hazatérhet – sajtóhír

ripost.hu

„Szia drágám, délután jövök érted!” – Így segíthetsz a 3 évesen árván maradt Dávidnak

origo.hu

Megújul a Digitális Jólét Alapcsomag, ennek sokan örülni fognak