Celeb

Elvis Presley: a rock & roll legenda elképesztő szextitkai – sorozat, 1. rész

Bors

2016. október 31. hétfő 09:00

Mi volt a szexi mozgás, a szívdöglesztő hang, a sármos külső mögött? Ray Connolly memoárja lerántja a leplet Elvisől, a sokkoló könyv sosem hallott titkokat fed fel a rock and roll királyáról.

Minden idők legnépszerűbb énekese született meg 1935. január 8-án Mississippiben. A kis Elvis borzasztó szoros kapcsolatot ápolt édesanyjával, Gladys Presley-vel: folyton együtt voltak, a fiú tizenéves koráig sokszor egy ágyban is aludtak. Kapcsolatuk hatással volt Elvis egész szerelmi életére.

– Nem hiszem, hogy bármi trágárat tettem volna a színpadon, vagy olyasmit, amivel szégyent hoztam volna édesanyámra – nyilatkozta karrierje csúcsán Elvis. Az viszont biztos, hogy a lelkes – és főként csak lányokból álló – közönsége igencsak obszcén dolgokra gondolt őt látva. Elvis egész gyermekkorát a szegénység határozta meg, de annál nagyobb szeretetet kapott, különösen a mamától, aki varrónőként dolgozott. Víz- és áramellátás nélküli házukban hozta világra Elvist és ikertestvérét, Jesse-t, aki még újszülöttként meghalt. Talán ezért is ragaszkodott Gladys ennyire életben maradt fiához, szinte lakat alatt tartotta.

Tiniként koncert után kocsmába ment a haverokkal, ahonnan hamar távozott, utólag mondta el egy barátjának: nem tetszett neki, hogy a hely tele volt olyan nőkkel, akikkel nem szívesen mutatkozna a szülei előtt. Jó fiú volt, minden vágya a szülei boldoggá tétele volt, egyszer azt mondta édesanyjának: „Ne ag­gódj, Anya! Ha felnövök, vásárolok egy szép kis házat, kifizetem, amit a zöldségesnél vásárolsz, és veszek két Cadillacet. Egyet neked és apának, és egyet magamnak.” Ígéretét később valóra is váltotta.

Még nem volt 20 éves, amikor befutott, jelentős összeget keresett a fellépéseivel, amit hazaküldött, hogy támogassa szüleit. Saját házra is hamar futotta, ő azonban hármójuknak választott Gracelandben, ahol Gladys kedvére tarthatott tyúkokat, de az anyjának ez túl sok volt, sosem bírt hozzászokni a gazdagsághoz. Ahogy Presley pályája ívelt felfelé, az anyja úgy csúszott egyre lejjebb. A fiú egy alkalommal gyógyszereket talált nála.

– Elkezdtem hízni, ezeket azért szedem, hogy vékony legyek, és ne hozzak rád szégyent a barátaid előtt – mentegetőzött a mama, akinek addigra súlyos alkoholproblémái voltak. Májzsugorodás és szívroham vitte el, amikor Elvis még csak 23 éves volt, sosem bírta kiheverni a gyászt, amely rá­nyom­ta bélyegét az egész életére.

Szakértők szerint édesanyjával való túl szoros kapcsolata vezetett Elvis későbbi önpusztító életmódjához, abnormális viszonyához a nőkkel. Bár a nők bálványa volt, ő egyáltalán nem élt vissza lehetőségeivel: barátnői mind arra panaszkodtak, hogy Elvis szex helyett egész éjszaka csak beszélgetni akart, volt, aki egyenesen impotensnek nevezte vagy Elvirának csúfolta. És akkor megismerte Priscillát.

A következő részben Elvis különös házasságáról olvashatnak.

Következik:

2. Szülés után hozzá sem ért a feleségéhez

3. Jobb volt a zenében, mint a szexben

4. Esztelenül költekezett

További cikkek

Dráma

Tovább gyűrűzik a Kulcsár Edina féle botrány

Anyaszült

Mindenét megmutatta a szupermodell húga, elölről-hátulról

Ez is érdekelhet

life.hu

Baleset miatt került kórházba a magyar énekesnő és kislánya, másnap kiderült, hogy koronavírusosak

metropol.hu

„Mérhetetlen harag van bennem!” – megtörten nyilatkozott Csuti Kulcsár Edina új kapcsolatáról

she.life.hu

Hogyan ne pezsdítsd fel a házaséletedet, avagy így jártam az ehető bugyival (18+)

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

vaol.hu

Baleset: Egy ember életéért küzdöttek Sárvár közelében - videó

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az izlandiak felkészültek, ha kikapnak tőlünk, még csomagolhatnak is

vg.hu

Ausztrália is elfogadja a Szputnyik V-t

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: repülő helyett busszal utaztak a norvégok

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

borsonline.hu

Késelés a XVI. kerületben: Felesége előtt csuklott össze a szíven szúrt családapa

origo.hu

Alexander Skarsgard magyarul esküszik bosszút apja gyilkosa ellen - videó