Celeb

A Barátok köztes Lux Ádám bármire képes a gyerekeiért

A. T.

Létrehozva: 2016.10.30.

Lux Ádám otthon aggódó szülő, míg a munkájában, ha kell, ő az ügyeletes főgonosz, ahogy most a Barátok közt Hárs Félixeként is. A színész élvezi ezt a kettősséget.

– A karakterem meglehetősen összetett figura, ugyanannyi rossz, mint jó tulajdonsággal. Az igazat megvallva, azok a szerepek, amelyek távol állnak a személyiségemtől, szakmailag na­gyobb kihívást jelentenek – mondta a mû­vész, akit egykor a Kisvárosban szerettek meg a nézők.
– Félix néhány tulajdonságával tudok azonosulni. Kiderült, hogyha kell, megvédi a szerelme lányát. Ezt apaként magam is teljes mértékben át tudom érezni. 

Az ötvenkét éves színész a va­ló­ságban két gyermeket nevel. Benjáminért és Hannáért mindenre képes, és mivel az Újszínházban épp a Noszty fiú esete Tóth Marival című darabban Tóth Mihályt játssza, akinek lánya hozományvadász kezébe kerül, ráébredt: résen kell lennie, merthogy az udvarlók az ő háza táját sem kerülik el.

– Az én lányom is „Tóth Mari” korú, tizennyolc éves. Ha olyan fickó közeledne hozzá, aki összetörné a szívét, egészen biztosan magam is bevetném minden atyai szigoromat. Bármire képes lennék, hogy megakadályozzam a lányom boldogtalanságát – vallotta be Lux. – Féltem a gyerekeimet a szerelmi kudarctól, a lányomat ébren megvárom, ha kimarad, sőt az éjszaka közepén is elmegyek érte bárhova, bármikor.      

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek