Celeb

Ganxsta Zolee-t költővé tette a szerelmi bánat

Bors

2016. szeptember 20. kedd 09:00

<p>Bár még nem jutott ki belőle, de már látja a fényt az alagút végén Ganxsta Zolee. </p>

Forrás: Kricskovics Antal

Mint arról a Bors is beszámolt, a nagyszájú gengszterrappert rettenetesen megviselte, hogy barátnője pár héttel ezelőtt szakított vele, és hogy sokan öngyilkosságtól féltették, amikor első, elkeseredett Facebook-bejegyzéseit olvasták. Hogy menyire megrázta a szakítás, azt az is jelzi, hogy műfajt váltott: versekben próbálja kiírni magából a fájdalmat.

– Akármilyen meglepő, egy verseskötetet fogok megjelentetni. Van ez a nehéz időszakom, és konkrétan József Attilává váltam. Ezek ilyen slam poetry stílusú versek (modern költészeti stílus, amely elsősorban élő előadásra készül – szerk.). Nyilván nem szabályos versek. Nagyon szeretem ezt a vonalat, nagyon kemény hangulatokat tükröznek. Most állítottam össze ezekből a költeményekből egy „sötét korszak” verseskötetet – árulta el Zolee, aki eddig nagyjából húsz olyan verset írt, amelyre már egy könyvkiadó is ráharapott. 

– Konkrétan azt mondták, hogy „Huh, papa! Ezek nagyon sötét, nagyon érdekes írások, tőled teljesen szokatlan dolog”. Egészen más, mint amit eddig tőlem megszoktak. Illusztrációkat is készítek mellé. Teljesen önálló projekt lesz, amit csak úgy kidobok magamból. Hogy mi a stílusa? Halálversek – mesélte a csalódott rapper. 

– Vannak a későbbi irományaim, azok már kicsit reménykedőbbek. Érdekes, ahogy a hangulatom változik, az lekövethető ezekben a versekben. Először zavarodott, sötét, aztán jönnek a reménykedő írások – elemezte saját líráját Zolee, aki úgy érzi, hogy már kifelé tart a  gödörből.

– Meg kell próbálni megtalálni azt a vonalat, amely képes reményt adni, hogy egyáltalán érdemes tovább haladni. Nekem elsősorban ilyen a kislányom, aztán a zenekar, a zenélés, amit csinálni kell. Bármi történik, sosem szabad feladni az álmaidat. Mindent, amit teszel, csak száz százalékosan szabad tenni. Amibe belefogsz, azt csak tökéletesen szabad csinálni – szögezte le a Ganxsta Zolee.

Munkába temetkezik

A jelek szerint Zolee munkaterápiával próbál kievickélni élete legnagyobb lelki válságából. Saját zenekara mellett különböző zenei formációk megnyilvánulásaihoz adja a nevét. A hétvégén a ring speakerként ismert Peru, azaz Perutek János együttesének első videoklip-forgatásán vett részt. A két kemény legény régóta szoros barátságot ápol. 

Így dolgozza fel a szakítást!

Könnyít a szakítás feldolgozásán, ha tudja, miért nem akar már tenni a másik a kapcsolatért – hangsúlyozza Geist Klára párterapeuta, pszichológus. A szakember szerint szakításnál mindenki az alkudozás, tagadás, düh, reménytelenség és kreatív krízismegoldás gyász fázisain megy keresztül, ám törekedni kell a megváltozott élethelyzet elfogadására. Sokan úgy vélik, nincs két évük a ragaszkodás lecsengéséhez, s olyan kapcsolatokba menekülnek, amibe amúgy sosem ugranának, sokat ártva a megtépázott önbecsülésüknek.

Holott a továbblépéshez az idő mellett önbecsülés-építésre van szükség. A barátok, családtagok addig segíthetnek, amíg az illető be nem szűkül, magányba nem fordul, utána érdemes szakembert keresni. Lendületet adhat a talpra álláshoz, ha tudatosul az illetőben, egy szülő elvesztése, önállótlansága, illetve az, hogy korábbi kapcsolataiban elhagyták, mind megnehezítik az elszakadást. Pláne, ha gyermek is született az extől, s szülőivé kell minősíteni az egykori kapcsolatot. Új hobbi, cél és környezetváltozás egyaránt segíthet, ám ha képtelen kihagyni az énújraépítésből a szakítás előtti élet visszaszerzésének vágyát, akkor csak csalódhat.

További cikkek

Tragédia

Ostoba baleset! – Détár Enikő képtelen megemészteni Babicsek Bernát halálát

Szerelem

Végre megmutatta: Ez a jóképű férfi Nagy Ő Laura új párja

Ez is érdekelhet

metropol.hu

„Egy fejlett faj élt a Marson” – megdöbbentő bizonyítékokkal állt elő a kutató

likebalaton.hu

A Balatonnál is szép számmal számolhatunk fülesbaglyokat

travelo.hu

Elkészültek a látványtervek a Déli körvasút mentén születő zöldfolyosóról

magyarnemzet.hu

Márki-Zay Péter saját közönségének hozzátartóin viccelődött

szon.hu

Eltávolították a tetemeket a rakamazi Nagy-Morotva jegéről

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a franciák a sírból jöttek vissza – elődöntősök

origo.hu

Hamarosan új utakon juthatunk el a Művészetek Völgyébe

mandiner.hu

Kötter Tamás (Facebook): Márki-Zayék csatlakozni akarnak Kövesiék ügyészségéhez

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

life.hu

Ez a tünet biztosabb jele az omikronnak, mint a pozitív teszt

origo.hu

Kiszivárgott: éhező filmsztárok koldulnak egy piacon Észak-Koreában