Celeb

Tragédia a fesztiválon: megóvhatták volna Zsófit a Balaton Sound ápolói?

Bors

Létrehozva: 2016.07.22.

<p>Meddig terjed egy hatalmas rendezvény szervezőinek felelőssége? Megmenthető lett volna a 22 éves lány, akit furcsa rosszulléttel vittek az ellátóba? Felelős-e bárki is a Balaton Soundon bulizó Zsófi haláláért?</p>

Forrás: MTI

O. Zsófi feltűnően csinos lány volt, élvezte az életet, sok-sok ismerős és barát vette körül, s mint a legtöbb fiatal, ő is lelkesen készült az idei fesztiválszezonra. A Balaton Sound nyitónapján egy, a fesztiválról készült fotóval jelezte a Facebookon, hogy mennyire várta már a nagy eseményt.

Zsófi nincs többé. Mint arról a Bors beszámolt: furcsa körülmények között vesztette életét a fesztivál után. Zsófi a Balaton Sound területén lett rosszul, nem kizárható, hogy valamilyen szer hatására. A fesztivál egészségügyi személyzete megvizsgálta, majd amikor jobban lett, útjára engedte a fiatalt. Zsófi a fesztivált már elhagyta, amikor elesett, beverte a fejét, és hiába szállították kórházba, nem lehetett megmenteni az életét.

Zsófi családját és barátját sokkolta a tragédia. A fiatalember a közösségi oldalán egy Müller Péter idézettel búcsúzott a lánytól. „Vannak emberek, akiket egy időre ajándékba kapunk, hogy elkísérjük élete egy szakaszán...”

Jelen van a drog a fesztiválon

Emlékezetes: 2013-ban egy belga fiatal halt meg, aki korábban a Balaton Soundon bulizott. A dílert is elfogták, az ügyészség szerint a 21 éves férfi jelentős mennyiségű kábítószert árult a fesztiválon bulizó külföldieknek, egyebek mellett ecstasy tablettát, kokaint, amfetamint, ketamint, marihuánát.

Idén július 8-án a rendőrök egy külföldi árust fogtak el a fesztivál bejáratánál, a férfinél tablettákat és nagy mennyiségű készpénzt találtak. A drogfogásról fotó is megjelent a rendőrség honlapján.

De vajon hibáztatható-e valaki O. Zsófi halála miatt? A rendőrség közigazgatási eljárást indított, idegenkezűség nem merült fel. Az ügytől független jogász, dr. Magyar György szerint aligha várható el egy fesztivál szervezőitől, hogy minden bulizó mellé őrt állítsanak.

– Az összes drogárus kiszűrése sem lehet reális elvárás. Ugyanakkor ha a szakértői vizsgálatok is megerősítik a droghasználatot, felmerül, hogy milyen állapotban került a lány az egészségügyi szolgálathoz és ott megfelelő ellátást kapott-e. Ha nem, úgy akár büntetőeljárás is indulhat foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt – tette hozzá a jogász.

A Balaton Sound rendezvény szervezői sem megerôsíteni, sem cáfolni nem tudták, hogy a lány valóban részesült-e ellátásban a rosszullét miatt a fesztivál egészségügyi bázisán. A Borsnak eljuttatott közleményükben leszögezték, a baleset nem a fesztivál területén történt. Így a halált okozó sérülést sem a fesztivál egészségügyi bázisának szakemberei látták el. A szervezők a lány halálát tragikus esetnek minősítették.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek