Celeb

72 év kell a világcsúcshoz a Barátok Köztnek

Bors

2016. július 23. szombat 18:00

Létezett több, mint hetvenéves szappanopera is, de a hazai gyártású Barátok közt is előkelő helyen végezne a világranglistán.

Hogy mi egy sikeres szappanopera receptje, azt talán sok esetben még maguk a készítők sem tudják megmondani. Az azonban biztos: kell bele számos hétköznapi történet, szerelem, ármány és intrika, az sem baj, ha egy pár bűncselekmény is színesíti a szereplők életét. 

Kilenc Lassie volt

Minden idők leghosszabb sci-fije a Doctor Who, vagyis a Ki vagy, Doki? 1963 óta van műsoron. A Lassie 1954-es feldolgozása 588 részt és 18 évadot élt meg. A szériában kilenc különböző eb játszotta el a legendás skótjuhászt, aki mindig hazatalál. 

De nemcsak élő emberekkel lehet sikeres sorozatot forgatni: a Simpson család 1987 óta van jelen az életünkben. Először csak egyetlen kétperces epizódot adtak, két évvel később jöttek a húszperces részek. Akkor még senki sem gondolta, hogy legendás sorozat lesz belôle. 

Lemaradtak a Szomszédok

Az RTL Klub a héten vetítette a Barátok közt 8000. részét. A sorozat ezzel abszolút magyar csúcstartó, és a világ élmezőnyében is előkelő helyen végezne a maga 17 és fél évével. Csak összehasonlításképp, a Szomszédok 12 évadot és összesen 331 fejezetet élt meg. 

Azért bőven van még mit dolgoznia a Mátyás király téren Kiss Ramónának, Szőke Zoltánnak és Varga Izának, ha ugyanis a világelsőségre is törnének, minimum 72 évig kellene bejárniuk a stúdióba forgatni. 2009-ben ugyanis ennyi év után ért véget a még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült Guiding Light (Vezérlő fény) című amerikai sorozat. A széria 1937-ben indult rádiós sorozatként, 1952-ben lett igazi televíziós sorozat. A Barátok közthöz hasonlóan ebben is egy szövevényes családtörténetben merülhettek el a nézők munka után a kanapén.

Britek viszik a prímet

A britek sem panaszkodhatnak, a legrégebbi és még mindig futó tévés sorozat az övék, egyben a második leghosszabb szappanopera. A Coronation Street 1960 decemberében indult, heti öt, félórás részt vetítenek, de annyira népszerű, hogy 2017-től már heti hat rész megy majd. Ám a Corrie alkotóinak még így is csak 7500 részt sikerült összehozniuk. A történet a Weatherfield negyedben játszódik, egyik főszereplője, William Roache a leghosszabb életű sorozathős volt: már az első epizódban is játszott, és 2013-ig volt a csapat tagja.

További cikkek

Család

Kiderült, mikor születik és hogy fogják hívni Nádai Anikó gyermekét

Szerelem

Stana Alexandra kitálalt, nem akárhogy indult a kapcsolatuk Meggyes Dáviddal

Ez is érdekelhet

vg.hu

Hatalmas pofont kapott a Netflix

metropol.hu

„Ilyet nem is láttam, még soha! Iszonyú!„ – brutális hóvihar csapott le Magyarországon – Videó!

origo.hu

Ügyesen feltette a BMW-s a hóláncot, csak azt nem találta el, melyik kerékre kellett volna

vg.hu

Oroszország szerint a NATO-nak Romániát és Bulgáriát is el kéne hagynia

bama.hu

Kattant a bilincs: ismét baranyai dílerekre akadtak a rendőrök

origo.hu

Bionikus szemmel érzékeli a világot egy nő

origo.hu

Emberi ürülékkel orvosolnák a műtrágyahiányt Észak-Koreában

zaol.hu

Átalakított autóval közlekedett egy férfi Zalaszentgróton, búcsút inthetett a forgalmi engedélyének

vg.hu

Februártól kötelező a koronavírus elleni oltás Ausztriában

origo.hu

Óriási repedések jelentkeztek a legendás svájci bankrendszer pedigréjén