Celeb

Diana büszke lenne Harry hercegre

Bors

Létrehozva: 2016.06.29.

Harry hercegre minden bizonnyal büszke lenne az édesanyja, hiszen az ifjú méltóság ugyanolyan elkötelezetten harcol jó ügyek érdekében, mint Diana tette egész életében.

A királyi sarj 2004-ben egy árvaházat látogatott meg a dél-afrikai Lesothóban, itt találkozott az akkor négyéves Mutsu Potsane-nel, akivel azonnal összebarátkoztak.

Két évvel később Harry visszatért a kontinensre, és a kis ország hercegével létrehozta a Sentebale nevű alapítványt, amely a helyi AIDS-árvák, hátrányos helyzetű fiatalok megsegítését tűzte ki célul. A herceg ekkor is találkozott kis barátjával, akinek szülei időközben meghaltak a szörnyű betegségben.

Az azóta eltelt évtized során is tartották a kapcsolatot, és most Mutsun volt a sor, hogy meglátogassa előkelő barátját: a már tizenhat éves fiú tizenegy társával látogatott el a szigetországba, hogy a Sentebale jótékonysági estélyén fellépjenek a Basotho Ifjúsági Kórussal.

Harry a szívmelengető találkozáskor meleg öleléssel üdvözölte a fiút, aztán a brit méltóságot kézről kézre adták, a herceg pedig nagy örömmel mókázott a gyerekekkel. A Kensington-palota kertjében megrendezett pénzgyűjtő estélyen a Cold­play is fellépett, a befolyt bevételt a felnőtt HIV-fertőzöttek megsegítésére ajánlották fel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek