Celeb

Szörényi: Soha többé nem lépek fel az Omegával

K. B. V.

Létrehozva: 2016.04.04.

Szörényi Levente nem kímélte pályatársait azon a nyilvános beszélgetésen, ahol karrierjéről, az Illésről, ármányról, hatalomról faggatták. Döbbenetes történetek is előkerültek.

A szocializmus viharos évei­ben, amikor a cenzúrát csak az ellenállás cinkos összekacsintásában lehetett ép ésszel elviselni, bizony nagy barátságok szövődtek a művészvilágban. Ám ugyanez a rendszer tett tönkre jól működő kapcsolatokat is, a politikai egyet nem értés olyan mély sebeket ütött, hogy vannak, akiknek még ma sem sikerült kibékül­niük.

Elevenen élnek viszont még az emlékek, amiket Szörényi Le­vente a Rockmúzeumban tartott beszélgetős esten fel is idézett. A zenészlegenda – amellett, hogy saját boldogulásukról és az Illés indulásáról beszélt – nem kímélte pályatársait: elmondta, annak idején kivel min vesztek össze. Bródy Jánossal például 1973-ban rúgták össze a port, Bródy megsértődött, mert amíg ő börtönben volt, nélküle is felléptek.

– Lekötött turnénk volt, ha visszamondjuk, nemcsak a saját gázsinkat, hanem a teljes jegybevételt is ki kellett volna fizetnünk. A gázsink akkor száz forint volt, a jegyekből pedig tízezer is összejöhetett, nem tehettük meg, hogy nem megyünk el – mondta a zenész, aki a mai napig nem érti, ezen miért sértődött meg Bródy.

De nem csak Bródy orrolt meg a Szörényi testvérekre. Koncz Zsuzsa sem volt maradéktalanul boldog, amikor a Rohan az idő után, 1978-ban Szörényiék Kovács Katival álltak össze lemezt készíteni. Konkurenciaharc folyt, mondta Szörényi, Koncz állítólag a sanzonbizottság egyes tagjaival meg akarta hiúsítani az albumot. A konfliktust akkor Adamis Anna simította el, a zenészek viszonya azonban azóta sem éppen felhőtlen.

– Sokféle politikai természetű vitánk akadt Koncz Zsuzsával az évek folyamán, de a Rohan az idő közös sikerünk, az nem vitatható el tőlünk – fogalmazott Levente, aki a 2001-es, népstadionbeli Illés–Metro–Omega koncert kapcsán Kóborról sztorizott.

– Kóbor sok marhaságot tud összehordani, például azt, hogy ők azért nem lettek világhíresek, mert mi mentünk ki Angliába. A koncertszervezés is ne­hezen ment, végig az volt a halálfélelmük, hogy mi játszunk majd utoljára. Emberileg szerencsétlenek már akkor is rosszak voltak, egymást is marták – mondta az előadáson Szörényi, aki élesen fogalmazott ugyan pályatársairól, de szavaiból inkább már a humor és a baráti élcelődés érződött, nem a valódi harag.

– Én a volt feleségemre sem haragszom. Nemhogy most, ré­gen sem. A harag nagyon sok energiát elvesz az emberből, és annyi minden más van, mint még mindig duzzogni több évtizeddel ezelőtt történteken – mondta ké­sőbb a Borsnak Szörényi, akit ezek után megkérdeztünk arról is, ha a harag már elmúlt, el tudna-e képzelni most közös munkát bármelyikükkel.

– Az Omegával nem, az egy egyszeri alkalom volt, hogy a három nagy beatzenekar összeállt, de realitással kezelve a dolgot, Koncz Zsuzsával el tudnék képzelni bármit – mondta.

A Bors szerette volna Konczot is megkérdezni, mit szólna egy kö­zös munkához, de nem ért rá vá­laszolni. Egyébként még ha vállalná, nagy koncertre akkor sem lehetne számítani, mert Szörényi elmondta, a kora miatt másfél-két órás koncertet ő már nem vállal.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek