Celeb

Száraz Dénes: egyszerű, tiszta fiú vagyok

T. T.

2016. április 30. szombat 14:00

A Jóban Rosszban-ból Tamás atyaként ismert színész tragikus sorsú pályatársához, a fájdalmasan fiatalon elhunyt Kaszás Attilához hasonlítja magát.

Két évvel ezelőtt otthagyta a Jóban Rosszban című szappanoperát. Nem hiányzik a képernyő?

2014-ben egy biztos állás után újra szabadúszó lettem, és rá kellett jönnöm, hogy nagyon nehéz érvényesülni a szakmában. Sokat köszönhetek Bánfalvy Áginak, akinek színházában a mai napig játszom, de sajnos komoly szerepek nem találtak meg. Azóta persze voltak tévés megkereséseim is, de nem láttam sok értelmét élni velük. 

Miért?

Nem éreztem őket magaménak. Jelenleg is várakozó állásponton vagyok, mert értelmes darabokban akarok szerepelni, szeretnék értéket közvetíteni és olyan rendezőkkel dolgozni, akiknek van mondanivalójuk.

Családapaként nem idealizmus ez a mai világban?

De az. Rendkívül nehéz az olyan szellemiségű embereknek érvényesülni, amilyen én vagyok, mivel nagyon nehezen alkuszom meg. Folyamatosan vívódom, emésztem magam, mert némely feladat ütközik az értékrendemmel, de valamiből meg is kell élni... Félreértés ne essék, nem bántam meg, hogy szabadúszó lettem, de már szeretnék egy biztos munkát, egy jó társulatban. Például az Örkényben vagy a Radnótiban.

Játszott már a Tháliában, a Bárkában és a székesfehérvári színházban is. Nehéz visszakerülni a színpadra?

Fehérváron az igazgatóváltás miatt kellett eljönnöm, a Bárka Színház pedig megszűnt, pedig szerettem ott játszani. Valamiért minden társulat vagy műsor megszűnik, amelybe már kezdek beleszokni.

A most mozikban került Hurok című thriller sok pozitív kritikát kapott. Ön elégedett a játékával?

Nagyon szigorú vagyok magammal szemben, már ötször megnéztem a filmet, és mindig találok benne kivetnivalót. De alapvetően élveztem a feladatot és inspirált a kihívás, hogy olyan dolgot csinálhattam, amilyenről eddig csak álmodtam.

Megtalálták az új lehetőségek a bemutató után?

Még csak két hete volt a bemutató, remélem, hogy ez a film kinyit egy-két kaput és kapok még szerepet filmben vagy heti sorozatban.

A külföldi karrier nem érdekli?

Nekem nincs elegem a magyar színházból, lehetőségeket látok benne, ezért nem szeretnék elköltözni. Több pályatársam is kint dolgozik, de ők sem kimondottan tervezték, inkább úgy alakította az élet, hogy a határon túl kaptak szerepeket.

Korábban már mesélt arról, hogy Kaszás Attilával párhuzamos a sorsuk. Ezt hogy érti?

Nem szeretném magam az ő nagyságához hasonlítani, de kétségtelen, hogy mivel mindketten Szlovákiában születtünk, sok közös vonásunk van. Az a tisztaság, egyszerűség és sallangmentesség bennem is megvan, ami benne volt, és azt gondolom, ezt otthonról  hoztuk.

Amatőr triatlonosként komoly eredményeket ért el. Nem akart élsportoló lenni?

Számomra soha nem az volt a lényeg, hogy eredményeket érjek el. A sportolás kikapcsol, de nem tudnám foglalkozásként űzni. Nemrég azonban a Mosoly és a Csodalámpa Alapítványtól is kaptam felkérést, hogy gyerekekkel közösen bringázzak és fussak különböző rendezvényeken, ami nagyon megtisztelő, és már nagyon várom.

Kisfia is követi a sportversenyekre?

Igen, a feleségemmel együtt sokszor elkísérnek versenyekre, de a fiam inkább a kreativitásban és az éneklésben jeleskedik, akárcsak az anyukája. Még az is lehet, hogy neki is a színpad lesz az élete...    

 

További cikkek

Fájdalom

Könnyekben tört ki Babicsek Bernát édesanyja, ezt mondta a tragédia után

Szexi

Madonna ismét elfelejtette, hogy 63 éves: csipkebugyiban mutatta meg formás fenekét

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

A Pentagon szerint Putyin fel tudna lépni Ukrajnával szemben

metropol.hu

Szakad a hó Magyarországon, hatalmas pelyhekben havazik – Videó!

she.life.hu

Akkor jöttél az életembe, amikor végképp nem számítottam rá

magyarnemzet.hu

A baloldal soraiban lehetnek az ország ellen dolgozó ügynökök

kisalfold.hu

Rossz besorolásból lett súlyos baleset az M1-esen - videó

origo.hu

Túl gyorsan hűl ki a Föld, kihalhat az élet

origo.hu

Mutatjuk, mit javasol a katásoknak a NAV

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

origo.hu

Rejtélyes Star Wars-filmet forgat C-3PO megformálója - fotó