Celeb

Havas: A szakma szégyene, hogy Gönczi híradózik

A. T.

2016. március 12. szombat 04:30

Mintha átigazolási időszak lenne, akkora a jövés-menés az utóbbi hetekben a hazai televí­zióknál. A „kertévés keringőt” a nézők akár izgalmasnak is találhatják, Havas Henrik – aki maga is nagy átigazoló – azonban dühöng.

Gönczi Gábor átigazolt a konkurenciához és bulvárműsor-készítőből a szakma csúcsát jelentő híradósokhoz csatlakozott. Az őt szerződtető TV2 egy héttel korábban elbocsátotta Vujity Tvrtkót, nem sokkal azelőtt köszöntötte új hírigazgatóját és búcsúztatta a Tényektől Azurák Csabát.

Ahány név, annyi sors és az is világos, hogy nem mindenki önszántából váltott. Tény, hogy nem szokatlan a szakmában az ide-oda igazolás. Havas Henrik, az egyik legtapasztaltabb „csatornaváltó” segít kicsit a kulisszák mögé nézni.

Megéri váltani

A héten minden Gönczi Gábor munkahelyváltásáról szólt. A tévés az RTL indulásától a csatornánál dolgozott, most TV2-s lett.

– Ez vicc! Ő egy nagyon helyes fiú, kedvelem is, jól énekel, de tízen akárhány évig súgógépről olvasott szegény teljesen érdektelen mondatokat, és minden előzmény nélkül híradót fog vezetni?! Én az egyetemen egy évig tanítottam csak azt, mi a hír. Szerintem nem elég olvasni, érteni is kell, amit elmondunk. Egy hírműsor nem kabaré! Ez a magyar televíziózás szegénységi bizonyítványa. Egyébként nem Gönczi az egyetlen, aki azt csinálja, amihez nem ért. Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan ember van hazánkban, aki tényleg jó helyen ül és érti, amit csinál – mondta Havas Henrik a Borsnak. A Tanár úr jól ismeri a médiapiacot, majd’ minden csatornánál megfordult már. Távozott már önként, de többször ki is rúgták, mégis mindenhol szívesen látják. Sőt! Még a kirúgásából is profitált.

– Szeretetre méltó és fegyelmezett vagyok. Ez fontos. Furcsán hangozhat, de így van. Azt csinálom, amit mondanak. A nehézség velem, hogy nem vagyok hajlandó súgógépet és fülest használni. Legutóbb mondvacsinált ürüggyel rúgtak ki a TV2-től. Ott volt ez a Várdy Zoltán vezérigazgató, akit zavart a fizetésem. Bizonyítékokat gyűjtött ellenem, hogy dúvad vagyok. Kirúgattam magam, és jól jártam. Rengeteg pénzt kaptam.

Árulók a szomszéd várban

Ha már Gönczi Gáborról esett szó, érdemes megemlíteni volt feleségét, a tán nála is ügyesebb átigazoló Tatár Csillát. A műsorvezető előbb az RTL Klubnál, majd a TV2-nél szolgált, de éveken át hiába várt a nagy lehetőségre. 2014 végén aztán bejelentette: a köztévéhez szerződik. Magas fizetéssel lett vezető arca az MTVA-nak. Története csúnya véget ért a TV2-nél, Kárász Róberttől is így búcsúzott a Mokkában: – Remélem, itt fogsz megrohadni!

A közelmúlt nagy port kavart állásváltása volt Ördög Nóráé is, ő is magas fizetésért, nagy feladatokért fordított hátat annak az RTL Klubnak, amely felfedezte. Azóta nem- kívánatos személy lett a csatorna székházában éppen úgy, mint néhány évvel korábban Liptai Claudia, aki szintén az RTL-ből evezett át TV2-höz. Bár folyosói pletykák szerint többször vissza akart menni az RTL Klubba, oda azonban nincs visszaút, árulónak tekinti a tévé vezetése.

A kirúgott visszatér

A kirúgás kellemetlen pillanatai többeknek megadattak, legutóbb Vujity Tvrtkónak. Idegesítették a celebek, ez pedig a TV2-s állásába került. Szebeni Istvánnak viszont kapóra jönnek a csatornánál zajló átalakítások. Egykor agresszivitása miatt rúgták ki a csapatból, majd a köztévétől káromkodása okán. Most, sokak meglepetésére visszahívták.

Jakupcsek Gabriellát tavaly karácsony előtt menesztette a közmédia. „Megalázó, amit velem tettek” – nyilatkozta akkor. Jelenleg nincs tévés munkája. Talán emlékeznek még arra is, hogy Erdélyi Mónikát úgy tették lapátra az RTL-nél, hogy munka nélkül hagyták és megvárták, míg önként távozik. Botrányos átigazoló és több kirúgást átélő Friderikusz Sándor is, de a Bagi–Nacsa páros, Hajdú Péter és D. Tóth Kriszta egykori csatornaváltására is sokan emlékezhetnek.

Hűséges híradósok

Mint a példák mutatják, a televíziós állások egyike sem életbiztosítás, akik e területen dolgoznak, nem is igen rendezkednek be hosszú távra egy helyen – kivételek persze akadnak. Erős Antóniáról és Szellő Istvánról a (munkahelyi) hűség szobrát is mintázhatnák, ők a kezdetektől erősítik az RTL Klub csapatát, ahogy Istenes Bence, Sebestyén Balázs, Lilu, D. Tóth András is lojális. Till Attila, Várkonyi Andrea és még Azurák Csaba is kitart, bár miután távozott a Tényekből, ki tudja, meddig lesz maradása. 
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15811130_auto_resized.jpg
origo.hu

A gusztustalan argentin kapus miatt módosul a foci egyik legkritikusabb szabálya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13145_resized.jpg?avcount=1679901906
origo.hu

Új barátjával töltötte a napot Tóth Andi - aki nem Marics Peti

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15812982_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szörnyű csapás érte a budai társasház lakóit: egy nyugdíjast okolnak érte

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15812294_auto_resized.jpg
vg.hu

Elkészült a KRESZ-módosítás - megvan hová sorolnák a rolereket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15811331_auto_resized.jpg
life.hu

Hózápor várható: 9 vármegyére adtak ki figyelmeztetést

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15811977_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Tarr Béla: Megértettem, miért tudott győzni a Fidesz harmadszor is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/13146_resized.jpg?avcount=1679901906
origo.hu

Sokkoló képek a borzalmas budapesti balesetről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15811958_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Könnyű és édes: így készül a klasszikus palacsinta sárgabaracklekvárral

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15811124_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ma a szívünk összetört” – meghalt az ismert zenész ikerfia

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15811542_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Egyre nehezebben viseli: kitálalt Sallai Roland édesapja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15813190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Kicsit álljon már le” – elszabadultak az indulatok Tolvai Reni és Tóth Andi miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15811883_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kitálalt a McDonald's dolgozója, óriási a felháborodás

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/6-dIvr0b8p-Mz09OgB0S-oonAS0fksWGz8oiCumdhBY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I1ODhjY2JhM2E5MDQzZDE4ZTdlODMyZDk2YzFjODU3.jpg
Szerelem

Fiatalabb férfibe szerelmes Széphalmi Juliska, őszintén beszélt a korkülönbségről

https://cdn.borsonline.hu/2023/03/ywJJbKkYUB9mH6R3BK0RxHdzRSV-PCE4ixK972yHBXs/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg0YzUwYTg2NmVhYjQwOWE5ZDNhNmU2MWIxMDI1NzM3.jpg
Vége

Választottak a TV2 nézői: ő a Sztárban sztár kiesője