Celeb

Geszti Péter: A nemzedékem depis alkoholista

ozs

2016. március 3. csütörtök 09:30

Az élethez való szokatlan pozitív hozzáállásával és állandó jókedvével saját magát is kakukktojásnak látja Geszti Péter generációjának többségéhez képest.

Az éppen a popbizniszbe való visszatérésén dolgozó rapper szerint korosztályából mára sokan elvesztették az igazi életkedvüket.

– Sokan depisek, kiégtek vagy apatikusak – megértem őket. Ebben gyakran benne van egy természetes öregedési folyamat, de benne van az is, hogy a független és teljesítmény elvű emberek nehezebben találják meg a helyüket itthon. A hagyományos intellektuális és morális értékek nem számítanak fontosnak. Sem a kulturáltság, sem a nyitottság, sem a tolerancia. Ezek helyett az erőszakosság, az előítéletesség, a szolgalelkűség jön szembe gyakran, és ezek következményeként egyfajta fásultság és bizalmatlanság tapasztalható. Ahogy a Ready Player One mondja: „a valóság elég ronda hely” – festett lesújtó képet a nagy magyar valóságról az 51 éves Geszti Péter, aki ezzel szemben optimista világszemléletének és életkedvének köszönhetően rózsaszín szemüvegen keresztül szemléli a világot.

– Nem akarok beledepisedni és beleszürkülni a hétköznapok arcrepesztő kisszerűségébe és  közönyébe. Ami létvágy megvan bennem, azt pont azzal élesztem fel, hogy újra zenélek. Ezért is lett Létvágy az album címe, amihez inspirációt részben a családom, részben a zene, és részben a barátaim adtak. Sok köztük a vidám dal, amiből jókedv árad, noha tudomást vesz a valóságról. De talán még fontosabbak számomra a komoly dalaim, amelyekben megkísérlem összefoglalni, hogy miben hiszek, mi szerint akarok élni ma. Nem szeretek üzengetni a dalaimmal. Csak az érzéseimet hordozzák, sok energiával. Ha talál bennük valaki valami közöset, akkor tud velük azonosulni – mondta Geszti.

További cikkek

Fájdalom

Babicsek Bernát édesanyja: Naponta visszajárunk a házba, ahol a fiam meghalt

Fájdalom

Könnyekben tört ki Babicsek Bernát édesanyja, ezt mondta a tragédia után

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Kínai horoszkóp 2022: Nagyszerű lehetőségekre számíthatunk a Tigris évében

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

she.life.hu

Pilát Gábor: A bizalomnak nincsenek fokozatai, az vagy van, vagy nincs

hirtv.hu

„Szabó Tímea akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet”

kisalfold.hu

Rossz besorolásból lett súlyos baleset az M1-esen - videó

vg.hu

Ez lehet a hatása az orosz-ukrán konfliktusnak

ripost.hu

Először szólalt meg Babicsek Bernát édesanyja, könnyek között beszélt fájdalmáról

ripost.hu

Óráink vannak hátra: mutatjuk, hol várható havas eső, hózápor

sport.mandiner.hu

Dánia ráfizetett a „sunnyogásra”: Svédország-Spanyolország lesz az Eb- döntőben!

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban